Tussenbalans senioren: najaarscompetitie 2017 halverwege

Bij de senioren doen dit najaar liefst 17 teams mee aan de competitie, regulier en duo gecombineerd. Regulier heeft nog wel de overhand: 9 stuks, tegenover 7 bij duo. De duoteams gaan over het algemeen erg goed! 5 van de 7 teams met titelkansen.
Bij de reguliere teams is dat iets minder, hier zijn 3 a 4 teams met titelkansen. Lees verder voor een tussenbalans bij alle teams.

Lees verder Tussenbalans senioren: najaarscompetitie 2017 halverwege

4 november: nieuw toernooi in Racketcentrum

Op zaterdagavond 4 november mede-organiseert HTTC een leuk toernooi bij het Racketcentrum Houten. Op die dag worden er toernooien gespeeld in vijf verschillende racketsporten. Je kunt je nu opgeven voor één van de toernooien (tafeltennis natuurlijk!)! De avond wordt afgesloten met een heerlijk tapasbuffet en een feestje met twee leuke Houtense bands: ‘Nicky en band’ en Muiden Posse. De inschrijfkosten zijn 15 euro p.p.

Er zullen zowel recreanten als competitiespelers deelnemen aan het evenement. We spelen volgens een ladder/Zwitsers systeem, dus je bent verzekerd van een aantal wedstrijden op niveau! Vanuit HTTC zijn Antwan en Manon de contactpersonen, met vragen kun je bij hen terecht!

Locatie: Racketcentrum Houten Pelmolen 7
Toernooi: start 17:00u einde 21:00u
Tapasbuffet: start 19:30u einde 21:00u
Feest: start 21:30u –  einde 01:00u

Inschrijven kan via het formulier op het prikbord in de kantine of via info@racketcentrumhouten.nl (onder vermelding van naam, sport en telefoonnummer).

De Grote Club Actie

16 september 2017 begint de Grote Club Actie.

De Grote Clubactie zet zich al 45 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen.

Op deze manier organiseren duizenden verenigingen in Nederland eigen acties om hun doelen te verwezenlijken. Alle soorten verenigingen kunnen deelnemen. Groot, klein, sport of cultuur; ze kunnen allemaal met de Grote Clubactie extra inkomsten genereren!

Uiteraard doet ook HTTC daar weer aan mee. Diverse leden gaan dan ook weer vanaf vandaag op pad om de loten aan de man te brengen. 80% van de omzet gaat naar de club. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- zijn er in de loterij van de Grote Clubactie vele mooie prijzen te winnen. Bekijk het prijzenpakket van 2017 op https://clubactie.nl/prijzen.

Verslag OTC HOUTEN Zondag 3 september 2017

OTC Zondag 3 september 2017

Afgelopen zondag 3 september vond weer het jaarlijkse OTC toernooi plaats bij HTTC te Houten. Dit jaar werd er gekozen voor een slangen systeem om een ieder niet te veel wedstrijden te laten spelen en wellicht voor wat verassingen te zorgen.

In de ochtend werden er vierkampen gespeeld, een soort voorronde om in de middag bij de spelers van ieders eigen niveau terecht te komen. Gaf wel een aantal verassingen, maar de meeste wisten toch wel hun verwachtingen waar te maken.

In de middag poules werd er vervolgens gestreden om de eerste en tweede plek, zodat er per 2 poules een halve finale en een finale gespeeld kon worden.

In poule 1 & 2 ging het uiteindelijk tussen Henny Pouw en Wilco Roes, beide wisten al hun wedstrijden in de middagpoule te winnen. Wilco was met 21-12 en 21-15 in de finale te sterk. Hoewel Henny in de halve finale het nog wel moeilijk had met Hans Speek.

In Poule 3 & en 4 ging het uiteindelijk tussen Martin Smitz en Andre Snoek. Andre had helaas in het ochtend een wedstrijd verloren, waardoor hij zijn hoge rating niet kon waarmaken, maar uiteindelijk in deze poules wist hij wel te winnen. 21-18 en 21-19 was voldoende om de finale naar zich toe te trekken. Henk Wongsodikromo probeerde namens HTTC de eer nog hoog te houden, maar na een slopende eerste game in de halve finale waarin hij met 24-22 verloor, was het verzet gebroken.

In Poule 5 & 6 had HTTC meer geluk. Rien Krijger wist zichzelf te verbazen en boven zichzelf uit te stijgen. In drie games rekende hij af met Gerrit Leeflang. 21-19, 17-21en 21-15. Waardoor Rien met de eerste plek in deze poules er vandoor ging.

In poule 7 & 8 zat onze afdelingscompetitieleider en daar mag je toch elk jaar weer wel wat van verwachten. Hoewel hij wellicht de overhand had in de halve finale tegen Saskia wist hij het helaas niet waar te maken tegen Long John. Gilbert Dix sleepte er wel een derde game uit, maar die werd met ruime cijfers verloren. John Vrossink pakte in deze poules de eerste plaats.

In Poule 9 & 10 zaten de overige twee vertegenwoordigers van HTTC en die bereikte allebei de halve finale. Sterker nog deze wisten zij allebei te winnen en zodoende kwam er een echte HTTC finale in deze poules. Hans van Gemert tegen Gerrit Teeuw. Op papier natuurlijk een ijzersterke match in deze categorie. Echter bleek Gerrit toch onder de indruk van zo’n sterke tegenstander, want hij ging vrij ruim ten onder in de eerste game. 21-11. Hij probeerde wel te herstellen in de tweede game, maar ook dit was niet genoeg. De tweede game ging ook met 21-17 verloren, waardoor Hans de eerste plek pakte in deze poule.

Alle winnaars, maar ook tweede plekken gingen met een lekker flesje wijn naar huis. Een geslaagde dag met 40 deelnemers!