Henk en Thijs oliebollen van het jaar – en update beslissingswedstrijd HTTC 1

Maandag 8 januari, vond traditiegetrouw het jaarlijkse oliebollentoernooi plaats voor jeugd en senioren. Een gezellige avond die vooral om spelplezier draait: alle tafels hebben iets geks: bijvoorbeeld de hoog-laag tafel, de mini-tafel, de tennisbaan, de scheve tafel, de tafel met het gat in het bat, enzovoorts! Dit jaar was de laatste keer dat Liselot het organiseerde. Dit heeft ze elk jaar met verve gedaan! Opvolger(s) zijn van harte welkom voor het oliebollentoernooi 2019!

Bij elke tafel moet een tegenstander worden gezocht, waarmee in totaal maximaal 20 punten gehaald kunnen worden. Elke tafel kan namelijk maximaal 2 punten opleveren (2-0 in games). Bij de jeugd wist Thijs met 16 punten de titel Oliebol van het jaar te pakken. Bij de senioren wist Henk B in de finale Jelle K af te troeven op de scheve tafel. Henk koos tactisch slim door aan de meest scheve kant te starten in de laatste beslissende game, zodat hij aan de makkelijkere, minder scheve kant in de 2e helft van de game kon toeslaan. 

Eind december werd daarnaast de beslissingswedstrijd gespeeld tussen HTTC en REGA om behoud in de hoofdklasse. Helaas moest HTTC net het onderspit delven en werd met een stand van 5-4 de wedstrijd beeindigd (bij 5-5 had REGA nog steeds gewonnen op games). Dit voorjaar moet HTTC 1 dus aantreden in de 1e klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*