Tycho wint clubkampioenschappen jeugd 2018

Afgelopen zaterdag 20 januari werden de clubkampioenschappen jeugd gespeeld. Omdat de huidige clubkampioen, Ramon Eikens afwezig was stond al vast dat er een nieuwe clubkampioen zou komen. Dat werd Tycho!

´s Morgens om 10 uur werd met name gestreden voor twee plekken in de A-poule met de mogelijkheid om mee te dingen naar de wisseltrofee. Luca won de ene driekamp, de andere driekamp was veel spannender. Alle wedstrijden eindigden in 5 games en uiteindelijk wist Ruben het beslissende punt tegen Pieter te scoren.

In de C-poule voor de beginnende spelers streden Irian, Jasper, Cas, Floris en Bram voor de bekers. Heel leuke rallies werden gespeeld  waarbij iedereen de kans had om te winnen. Een van de mooiste en zeker de spannendste wedstrijd van het hele toernooi was de wedstrijd tussen Irian en Jasper voor de eerste plaats in de poule. Jasper zorgde voor een grote verrassing door Irian met 11-9 in de 5e game te verslaan en mocht zich daarmee clubkampioen noemen.

In de B-poule was Sander duidelijk de sterkste hoewel hij tegen Ivo pas in de beslissende 5e game wist te winnen. Hoewel Bram nog wel tekort kwam is duidelijk te zien dat hij goed vooruit gaat en toe is aan het spelen in een hogere klasse. Pieter die niet helemaal fit bleek speelde met name in de voorronde uitstekend, maar kwam in deze poule kracht tekort en werd daarmee derde.

In de strijd naar de finale gebeurde eigenlijk niets onverwachts. Alleen de wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 geplaatste spelers Sven en Thijs en de nummers 5 en 6 geplaatst, Ruben en Luca waren spannend en eindigden in 5 games uiteindelijk in het voordeel van Sven en Ruben. De wedstrijd tussen Tycho en Stijn moest de beslissing brengen wie de wisseltrofee mee naar huis zou mogen nemen. Deze wedstrijd was een reclame voor het jeugdtafeltennis en eigenlijk leuker om naar te kijken dan de finale van de clubkampioenschappen bij de senioren. Stijn won de eerste game overtuigend, waarna Tycho het initiatief in de 2e en 3e game naar zich toetrok met uitstekende overspin rallies en goede plaatsing van blok balletjes. Nadat Stijn in de 4e game een aantal keren goed terug kwam en Tycho een aantal gamepoints wist weg te werken eindigde deze game uiteindelijk met 14-12 in het voordeel van Tycho. Daarmee mag hij zich de nieuwe clubkampioen van de jeugd van HTTC noemen!

De jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Alle winnaars en deelnemers gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Tenslotte willen wij ook de ouders bedanken die aanwezig waren om de kinderen aan te moedigen en te ondersteunen.

Namens de jeugdcommissie, Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*