Verslag: HTTC met recordaantal duoteams van start in voorjaarscompetitie 2018!

De voorjaarscompetitie 2018 is alweer 3 weken bezig, tijd om te kijken hoe de teams van HTTC van start zijn gegaan. Dit jaar is voor HTTC een bijzonder jaar. Niet alleen bestaat de tafeltennisvereniging dit jaar 40 jaar, ook komen er voor het eerst meer seniorenteams uit in de duo competitie dan in de reguliere competitie: waar HTTC in het najaar van 2017 nog 7 teams in de duo competitie had en 9 in de reguliere, doen er nu 10 teams mee in de duo, tegen 9 in de reguliere competitie; voor HTTC een record! Naast 19 seniorenteams heeft HTTC ook nog 4 jeugdteams, waarvan het eerste uitkomt in de landelijke competitie (Landelijk C). Lees hieronder het verslag, waar op basis van de eerste 2 of 3 wedstrijden voorzichtig een balans/prognose wordt (op)gemaakt.

Senioren regulier

HTTC 1 – Na een nederlaag bij en tegen concurrent Hilversum (7-3) in de eerste wedstrijd moet er alles aan gedaan worden om de achterstand in te lopen om aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap in deze sterke 1e klasse poule. Doordat de 2e en 3e wedstrijd gewonnen zijn met ruime cijfers kan er weer naar boven worden gekeken. De wedstrijden tegen VTV en de thuiswedstrijd tegen mededegradant uit de Hoofdklasse Hilversum zijn cruciaal in strijd om het kampioenschap.

HTTC 2 – De kampioen van vorig jaar uit de 2e klasse kent een goede start in de 1e klasse D. Het team heeft dit seizoen, lijkt het, minder moeite dan voorgaande jaren om zich aan te passen aan het niveau in de 1e klasse en kan de eerste 3 wedstrijden goed meekomen. Het is een spannende poule met een aantal gelijkwaardige teams, waardoor het zowel bovenin als onderin spannend kan worden. HTTC moet zorgen dat het 2 teams onder zich houdt. Op dit moment staan zij net boven de degradatiestreep. Gert en Kevin presteren goed, de invallers in de eerste wedstrijden hebben nog geen pot kunnen winnen.

HTTC 3 – Jelle, Manon en Hans staan na 2 wedstrijden slechts 3 punten achter op concurrent Gispen. Daarbij moet gemeld worden dat Gispen een wedstrijd meer gespeeld heeft. In deze 3e klasse werd de onderlinge wedstrijd al gewonnen met 7-3. Het is nog wat vroeg in het seizoen om uitspraken te doen over een eventueel kampioenschap, maar HTTC 3 lijkt zich ten minste te gaan mengen in de strijd om de titel.

HTTC 4 – Het vierde van HTTC presteert goed in de eerste 3 wedstrijden. Met een 2e plek in de 3e klasse F staat dit team hoger dan van tevoren verwacht. Afgelopen vrijdag werd het relatief sterke Leerdam met 7-3 teruggewezen. Doel blijft het ontlopen van degradatie, want de verschillen in deze poule zijn klein…

HTTC 5 – Het gepromoveerde team van Natasja, Ed, Herman en Ronald heeft het zwaar in de 3e klasse E. Met 4 punten uit 3 wedstrijden en nu al een achterstand van 6 punten op de nummer 5 VTV, lijkt dit team op degradatie af te stevenen. De onderlinge wedstrijd met VTV werd afgelopen vrijdag met 8-2 verloren. Er zijn nog 7 wedstrijden resterend, dus een goede 2e seizoenshelft is noodzakelijk. Kan dit team het tij nog keren?

HTTC 6 – Ruud, Kees, Jos en Ahmad zijn vorig seizoen kampioen geworden in de 5e klasse en mogen het dit voorjaar proberen in de 4e klasse A. Dat het niveau in de 4e klasse hoger is, merken de mannen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden lijkt er al een gaatje te vallen van 7 punten met de veilige 4e plek. Ook dit team zal nog moeten verbeteren om een terugkeer naar de 5e klasse te ontlopen.

HTTC 7 – Arjan, Cheuk Wei, Sven en Louis hebben 16 punten verzameld in 3 wedstrijden in de 4e klasse B. Na 3 wedstrijden lijkt TVS richting het kampioenschap te gaan en lijkt HTTC een stabiele vierdeklasser. Echter alles kan nog veranderen in de resterende 7 wedstrijden, zowel kampioenschap als degradatie nog mogelijk.

HTTC 8 – 4e klasse H. Jan, Christiaan, Kevin & Frans hebben tot nu toe 9 punten uit 3 wedstrijden. Dit team gaat dit seizoen voor handhaving in de 4e klasse: de afstand bedraagt al 9 en 10 punten met de nrs. 1 en 2. Degradatie ontlopen is daarom het devies. Met Hoogland (7 pt. uit 2) en TOVO (4 pt. uit 1) als concurrenten wordt dat nog een hele opgave.

HTTC 9 – Het laagste team (of hoogste, net hoe je het bekijkt…) van HTTC komt uit in de 5e klasse G. Eric, Michel, Jorn en Muayad hebben 2 wedstrijden gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Daarmee doet het bovenin mee. Wedstrijden tegen concurrenten De Vaart en Tielse TC zijn cruciaal en moeten worden gewonnen als dit team naar de 4e klasse wil promoveren.

Senioren duo

HTTC 1 – Dit nieuw gevormde team met Antwan, Kevin, Jelle en Ruud P. heeft een stroeve start in de 1e klasse B. 2 keer werd nipt verloren, 1 keer werd dik verloren (1-4). Met 5 punten uit 3 wedstrijden is er werk aan de winkel om niet te degraderen.

HTTC 2 – 3e klasse B. Henk, Jelle, Manon, Hans en Ed heeft 4 punten uit 2 wedstrijden. De nummers 2, 3 en 4 hebben ieder 7 punten. Het lijkt een hele gelijkwaardige poule, waarmee de zowel de 2e als laatste plek eindstation kunnen zijn deze competitieronde. Manon heeft met 2 uit 2 een goede eerste wedstrijd gespeeld.

HTTC 3 – 3e klasse C. Sander, Joris en Koen hebben 6 punten uit 3 wedstrijden. Normaal gesproken strijd je dan tegen degradatie (6/15 = 40%). Van Woerden werd dik verloren (5-0), van concurrent om degradatie REGA werd dik gewonnen (4-1). Punten sprokkelen en winnen van de concurrenten is de opdracht om ook volgend seizoen weer 3e klasse te spelen.

HTTC 4 – 4e klasse C. Ronald en Akar staan bovenaan met 11 punten uit 3 wedstrijden. Goed om Akar weer te zien spelen. Met 6 uit 6 en een rating van 1320 lijkt hij qua niveau weer richting zijn oude niveau te gaan. Als dit team zo doorgaat, stevent het af op de derde klasse.

HTTC 5 – In de 4e klasse D hebben Arjan en Cheuk Wei nu 1 punt gehaald. Meer wedstrijden zullen gewonnen moeten worden, wil degradatie vermeden worden.

HTTC 6 – 4e klasse F. Het veteranenteam met Ben, Rien en Henk heeft 3 keer gewonnen en doet bovenin mee. Op dit moment staat het eerste met 11 punten uit 3 wedstrijden. Henk staat met 4 uit 4 nog op 100%.

HTTC 7 – 5e klasse B. Peter, David en Alex hebben tot nu toe 3 punten uit 3 wedstrijden gehaald. Dit lijkt wat weinig, maar de wedstrijden om handhaving tegen concurrenten Effect en ONI moeten nog gespeeld worden. 2 goede resultaten tegen deze teams en er kan weer naar boven worden gekeken.

HTTC 8 – 5e klasse A. Gerrit en Paul hebben dit seizoen een plekje in de 5e klasse. Met 3 punten uit 3 wedstrijden lijkt het niveau iets te hoog om te kunnen handhaven. Kunnen Gerrit en Paul nog verrassen in de komende 7 wedstrijden?

HTTC 9 – Gerrit en Arjan spelen in de 6e klasse H en hebben tot nu toe nog de maximale score behaald in 2 wedstrijden. Twee keer werd er met 5-0 gewonnen. Met 1 punt voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld dan nummers 2 en 3 NSV en ZTTV lijkt dit team goede kansen te gaan krijgen voor een kampioenschap.

HTTC 10 – Fred, Erwin en Rene spelen in de 6e klasse E. Drie keer werd er tot nu toe verloren, waarvan 2 keer nipt met 3-2. In totaal heeft HTTC 10 nu 5 punten uit 3 wedstrijden. Nummers 3 en 4, ZTTV en DTV Smash, hebben ieder 6 punten. HTTC heeft net als Vita 5 punten. Veel is nog mogelijk: eindigen op plek 3 is zeker één van die mogelijkheden.

Jeugd

HTTC 1 – Landelijk C poule D. Ramon, Stijn, Emmy en kersvers clubkampioen Tycho komen dit seizoen wederom uit in de landelijke jeugdcompetitie. Met twee kleine overwinningen staat HTTC voorlopig op een 3e plek met 12 punten. De nummer 1, Westa, staat 2 punten voor. Alles is dus nog mogelijk. Stijn staat met 6 uit 6 nog op een 100% score.

HTTC 2 – Thijs, Sven en Luca spelen dit voorjaar in de 3e klasse B en hebben in de eerste 2 wedstrijden 2x gelijk gespeeld. In een poule waarin nog alles mogelijk is, zal ook gewonnen moeten worden om omhoog te kunnen kijken naar eventuele promotie naar de 2e klasse.

HTTC 3 – 4e klasse B. Ruben, Pieter, Ivo en Sander hebben in 2 wedstrijden 4 punten gehaald en komen daarmee uit op een 6e plek in de poule voorlopig. De achterstand op plek 5 en 6 is te overbruggen. Sander heeft 2 wedstrijden gewonnen, Ruben 1. Ivo wacht dit seizoen nog op zijn eerste overwinning.

HTTC 4 – 6e klasse C. Dit team bestaat uit 5 spelers: Fien, Bram, Irian, Harm en Jasper. De eerste wedstrijd werd gewonnen van SVO uit De Meern en de tweede wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Hoogland. Bram heeft nog een score van 100% (3 uit 3), maar ook Jasper, Irian en Harm hebben al wedstrijden gewonnen dit seizoen. Fien is nog niet actie gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*