Voorjaarscompetitie 2018 senioren halverwege: een tussenbalans

De voorjaarscompetitie 2018 senioren is inmiddels op de helft, tijd voor een tussenbalans! In de reguliere competitie hebben drie a vier teams een goede kans op het kampioenschap, terwijl vier teams er een zware dobber aan zullen hebben om in hun klasse te kunnen blijven. Wisselend succes dus!

Hetzelfde geldt min of meer voor de duocompetitieteams. Hier staan drie van de tien teams op de eerste plek, maar zijn er ook de nodige teams die hard moeten strijden om degradatie te voorkomen. Lees verder voor de updates per team.

Senioren regulier

HTTC 1 (1e klasse) – Heeft zich goed teruggevochten na een stroeve start met een nederlaag bij concurrent Hilversum, en staat nu gedeeld eerste met Hilversum. Dus als nu van Hilversum gewonnen wordt, is alles in eigen hand voor hernieuwde promotie naar de hoofdklasse.

HTTC 2 (1e klasse) – De promovendus uit de 2e klasse staat halverwege helaas laatste met 17 punten. Twee gelijke spelen maar nog geen overwinningen. De nummer 4 staat 7 punten voor. Kevin presteert zeer goed, indien de anderen zich hieraan kunnen optrekken, is handhaving mogelijk!

HTTC 3 (3e klasse) – Het vaste trio van HTTC 3 begon heel goed aan het seizoen maar scoorde in de laatste wedstrijd slechts 5 punten tegen de nummer 5. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan, staan Hans, Manon en Jelle H echter maar 3 punten achter op nummer 1 Overhees. Het kampioenschap moet dus zeker mogelijk zijn.

HTTC 4 (3e klasse) – Het vierde van HTTC presteert heel goed en mag zowaar denken aan het kampioenschap! Het team met Henk, Jelle K, Fons en Cheuk staat 1e met 2 punten voorsprong. Wel heeft Leerdam, met 6 punten achterstand, nog een wedstijd tegoed tegen de nummer laatst.  

HTTC 5 (3e klasse) – Het gepromoveerde team van Natasja, Ed, Herman en Ronald heeft het nog steeds zwaar in de 3e klasse. Met maar 11 punten in de eerste helft wordt het erg lastig, al biedt de laatste wedstrijd tegen HTV nog wel hoop met een 4-6 verlies.

HTTC 6 (4e klasse) – Voor een andere promovendus geldt eigenlijk hetzelfde, met bovendien nog minder punten (9). De achterstand op nummer 5 bedraagt al 11 punten. Een mooie leerschool voor Ruud, Jos, Ahmad en Kees, en wie weet kunnen ze nog verrassende uitslagen neerzetten.

HTTC 7 (4e klasse) – Dit nieuwe team met Arjan v L., Cheuk W, Sven en Louis draait lekker mee in de 4e klasse en staat 3e. Achterstand op de koploper Tielse TC is ruim, maar degradatie lijkt ook niet waarschijnlijk. Het zou leuk zijn als ze zich nog kunnen mengen in de strijd om de eerste plek. Tegen Tielse werd namelijk een knappe 5-5 gespeeld, dus wie weet wat er mogelijk is.

HTTC 8 (4e klasse) – Het team van Jan, Christiaan, Kevin & Frans vecht tegen degradatie uit de 4e klasse, maar dat wordt nog een flinke opgave om te voorkomen, met maar 12 punten uit 5 wedstrijden. Het niveau zal opgeschroefd moeten worden om wedstrijden te gaan winnen.

HTTC 9 (5e klasse) – Het enige reguliere 5e klasse team doet bovenin mee in deze klasse en staat tweede met 7 punten achterstand op koploper De Vaart. Tegen deze concurrent werd 5-5 gespeeld. De strijd om de eerste plek moet dus nog niet worden opgegeven.

Senioren duo

HTTC 1 (1e klasse) – Dit nieuw gevormde team met Antwan, Kevin, Jelle H. en Ruud P.  staat halverwege laatste met 10 punten. De hele poule staat wel dicht bij elkaar, en de nummer 4 heeft maar 2 punten meer met een wedstrijd meer gespeeld. Bovendien heeft Ruud P nog niet meegedaan. Lijfsbehoud is dus zeker wel een reeël doel.

HTTC 2 (3e klasse) – Ook dit is een nieuw team met Hans, Henk, Ed, en Manon, en presteert naar verwachting met momenteel een 3e plek. Vier punten achterstand op de koploper zijn nog prima goed te maken in de tweede seizoenshelft.

HTTC 3 (3e klasse) – En ook het andere 3e klasseteam is een nieuw team met jonge honden Sander, Joris en Koen. Een goede ervaring om op dit niveau te spelen, en ook voldoende kansen om niet te degraderen, met momenteel een 4e plek. Indien opnieuw van beide concurrenten gewonnen wordt, lijkt dit goed haalbaar.

HTTC 4 (4e klasse) – Het team van Ron en Akar staat mooi eerste met 21 punten! Van beide spelers een knappe prestatie, waarbij Akar zelfs nog steeds 100% staat. Als eerder gemeld, groeit hij dus alweer toe naar zijn oude niveau. Op naar het kampioenschap.

HTTC 5 (4e klasse) – Ben, Rien en Henk voeren een mooi kunststukje uit in deze 4e klasse, met een verdiende eerste plek halverwege (19 punten). Henk staat nog steeds op 100%. De heren zijn hiermee op weg naar de 3e klasse!

HTTC 6 (4e klasse) – Arjan v L. en Cheuk staan er op dit moment niet best voor, met 5 punten achterstand op de nummers 4 en 5. De laatste wedstrijd tegen nummer 4 Vitac werd wel gewonnen. Als hierop voort gebouwd wordt, is behoud in de 4e klasse nog haalbaar.

HTTC 7 (5e klasse) – Het zevende duoteam is één van de twee 5e klasseteams en staan helaas laatste, echter met maar 1 punt achterstand op de nummers 4 en 5 Leerdam en Effect. Van Effect werd gewonnen maar van Leerdam niet. Devies: in ieder geval van beide concurrenten winnen.

HTTC 8 (5e klasse) –  Gerrit vd. H en Paul kunnen in de 5e klasse tot op heden heel weinig potten breken. Alleen Gerrit wist tot nu toe 1 potje te winnen. Toch werden wel 3 dubbels gewonnen! Maar om degradatie te voorkomen is er wel een hele grote wederopstanding nodig.

HTTC 9 (6e klasse)– In de duocompetitie spelen in tegenstelling tot de reguliere competitie nog wel twee 6e klasseteams, en hoe! Gerrit T en Arjan K hebben zich knap naar een voorlopig eerste plek gespeeld, met 2 punten voorsprong. Beide heren hebben slechts twee potjes verloren.

HTTC 10 (6e klasse)– Het andere 6e klasseteam van Fred, Erwin en Rene staat helaas laatste met een puntentotaal van 8 punten. Ze zitten er dus dichtbij, en een 4e plek is zeker mogelijk – slechts 2 punten achterstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*