Zomercompetitie: Knudde gewoon, Dipsies met batjes en Vunzige balletjes

De afgelopen maand vond de 1e editie van de HTTC zomercompetitie plaats. Op de vrijdagavond streden 8 teams met exotische namen om de titel van zomerkampioen. Er werd met voorgift gespeeld. In een wedstrijd werden vijf partijen afgewerkt, net als in de DUO-competitie. In principe speelde men twee zulke wedstrijden op een avond. Afgelopen vrijdag was de Grote Finale Avond. Dat deze bloedstollend spannend eindigde is een understatement. Hieronder een verslag.

Voorafgaand aan de avond werd de tussenstand gepresenteerd. Alle bovenste 4 teams speelden nog mee om de eerste plaats. Ook in de onderste helft had ieder team nog kans een of meer plekjes te stijgen of te zakken. 

StandNamenGespeeldPunten
De lange lummelsTijmen, Arjan vL518
Dipsies met batjesSven, Thijs, Kevin, Stijn517
Class of 97/98Jorn, Herman516
Vunzige balletjesFons, Jelle515
65+Paul, Gerrit, Gerrit512
FC KnuddeFerry, Arjan K, Alex511
Knudde gewoonRuud, Ron, Rien610
VAARTTheo, Rob66

Tabel: De stand voorafgaand aan de Finale Avond.

De eerste van twee finale rondes werd gespeeld: Vunzige balletjes deed goede zaken door 4-1 van koploper De lange lummels te winnen. Dipsies met batjes en Class of 97/98 wonnen hun partij ruim tegen respectievelijk FC Knudde en 65+. VAART en Knudde waren nog bezig aan de opwarming. De stand bovenin werd een beetje omgegooid, met 2 nieuwe koplopers: Dipsies met batjes en Class of 97/98! Dipsies had daarbij op papier de gunstigste tegenstander met 65+. Of zouden de Lange lummels of de Vunzige balletjes toch nog kunnen stunten?

StandNamenGespeeldPunten
De lange lummelsTijmen, Arjan vL619
Dipsies met batjesSven, Thijs, Kevin, Stijn621
Class of 97/98Jorn, Herman621
Vunzige balletjesFons, Jelle619
65+Paul, Gerrit, Gerrit612
FC KnuddeFerry, Arjan K, Alex612
Knudde gewoonRuud, Ron, Rien610
VAARTTheo, Rob66

Tabel: Stand halverwege de avond.

In ronde II haalde VAART op de valreep de eerste zege van het toernooi binnen, Knudde gewoon werd met 3-2 verslagen, net niet genoeg om ze in te halen. Ook werd pijnlijk duidelijk dat Dipsies niet zomaar over 65+ heen zo lopen. De veteranen hadden zich maximaal opgepept tegen dit jongste team van de competitie en de partij was vlot gedaan: 4-1 voor 65+. Daarmee eindigde Dipsies op 22. Ook Vunzige balletjes hadden op papier een makkelijke tegenstander in FC Knudde, maar de FC werd slechts met moeite verslagen (3-2), ook Vunzig op 22 punten! Ondertussen lag de weg open voor Class, 2 punten waren nodig voor toernooiwinst, ook de lummels konden nog winnen als ze 4 punten zouden behalen. Na 4 partijen was de stand 3-1 voor Lange lummels, beide teams op 22! 

Alle andere wedstrijden waren gespeeld en de dubbel zou de beslissing brengen. Lange lummels hadden het betere van het spel, ze wonnen de eerste game makkelijk. In de tweede game wist Class een matchpoint (championship point?) weg te werken en er een derde game uit te slepen. Die werd opnieuw overtuigend gewonnen door Lange lummels die zich DE EERSTE ZOMERKAMPIOEN VAN HTTC mogen noemen. Gefeliciteerd Tijmen en Arjan!

Wat rest was een zeer geslaagd toernooi en een bijzonder gezellige avond… 

StandNamenGespeeldPunten
De lange lummelsTijmen, Arjan vL723
Dipsies met batjesSven, Thijs, Kevin, Stijn722
Class of 97/98Jorn, Herman722
Vunzige balletjesFons, Jelle722
65+Paul, Gerrit, Gerrit716
FC KnuddeFerry, Arjan K, Alex714
Knudde gewoonRuud, Ron, Rien712
VAARTTheo, Rob79

Tabel: Eindstand van de zomercompetitie 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*