Rens clubkampioen senioren HTTC 2019!

Vrijdag 18 januari was het dan zover! De jaarlijkse clubkampioenschappen, en ditmaal voor het eerst op een vrijdagavond. Puur kijkend naar de opkomst, is dit tijdstip een succes: een recordaantal deelnemers van 45! Een oude bekende veroverde zijn titel weer terug: Rens is clubkampioen 2019 geworden! Lees verder voor het verslag.

Vanwege het grote aantal deelnemers, had de organisatie besloten de aanvang te vervroegen naar 19.30 uur. Op enkelen na, was iedereen echter prima op tijd! De eerste ronde betrof een poulefase. Er werden 9 poules van 4, 5 of 6 deelnemers gemaakt. Dus gemiddeld 4 wedstrijden per persoon. De nummers 1 en 2 van de A+B poules gingen door naar de A-klasse finales, de nummers 3-4 van de A+B poules naar de B-klasse finales. De C en D poules waren niet gecombineerd. Nummers 1-2 van C-poules plaatsen zich voor de C-klasse finales, nummers 1-2 van D-poules voor de D-klasse finales.
 
De favorieten (leden uit HTTC 1 en 2) plaatsen zich allemaal voor de A-klasse finales, met als verrassing daarbij Fons, die in de poule knap won van zowel Jesse als Hans! Ook lukte het Tycho, anders dan de plaatsing, zich ten koste van Choi bij de laatste 8 te spelen. In de kwartfinales geen grote verrassingen. Lucien, Kevin, Jesse en Rens wonnen van respectievelijk Stijn, Fons, Antwan en Tycho. De halve finale tussen Kevin en Lucien was er één van een hoog niveau. Op klassieke stijl alle ballen terugbrengend, wist Kevin de finaleplek met een 3-1 overwinning te bemachtigen. Rens won met 3-0 van Jesse. De finale begon verrassend, met een duidelijke gamewinst voor Kevin. Vervolgens kon Rens echter het tij draaien, en pakte hij de winst met 3 games op rij: Rens is clubkampioen HTTC 2019!
 
In de B-klasse finales streed de subtop die wellicht hoopte op de A-klasse finales, om toch nog een prijs. Ervaring won het hierbij nog net van de jeugd, namelijk bij Hans tegen Sven (3-2) en Jelle H. tegen Thijs (3-1). Verder won Ron knap met 3-1 van Fleur en zette Arjan zijn sterke vorm uit de poulefase door tegen Choi (3-1). Dit betekende een halve finale tussen teamgenoten Jelle en Hans, die met 3-0 naar Jelle ging. Ron kon in de andere halve finale Arjan niet stoppen: 0-3. Dus traden Arjan en Jelle H. opnieuw tegen elkaar aan, net als in de poule eerder op de avond. Toen werd het 3-2 voor Arjan. En Arjan bevestigde deze uitslag door in de finale met zijn noppenspel opnieuw Jelle te frustreren en met 3-1 te winnen. Een knappe prestatie van Arjan, die daarmee de B-finale won!
 
In de C-klasse, wisten Frans, Jan, Herman, Louis, Kevin en Rien zich conform de verwachting voor de kwartfinales te plaatsen. Terwijl Frans en Jan een bye hadden, moesten teamgenoten Herman en Louis het tegen elkaar uitvechten. Herman won dit in een spannend duel met 3-1. In de andere kwartfinale versloeg Rien relatief eenvoudig Kevin met 3-0. Dit betekende een spannende halve finale tussen ervaren rotten Rien en Frans, die Rien knap met 3-2 won. De andere halve finale (Herman – Jan) trok Herman overtuigend met 3-0 naar zich toe. Herman zette deze goede lijn in de finale tegen Rien door (3-1) en werd dus de C-klasse kampioen!
 
Tot slot de D-klasse. Hierin dwongen Jorn, Hans, Kees en Gerrit plaatsing af voor de halve finales (in deze klasse geen kwartfinales). Jorn redde het niet tegen de altijd taaie Gerrit, terwijl Kees de andere finaleplek bemachtigde door van Hans te winnen. De finale Kees tegen Gerrit werd een klassieker. Elke game werd met 2 punten verschil gewonnen. Kees kwam met 2-1 in games voor, maar Gerrit sleepte er een 5e game uit. Toch slaagde Kees erin de wedstrijd te winnen met 11-9 in de 5e, waarmee hij D-klasse kampioen werd!
 
Deze nieuwe opzet van de clubkampioenschap kan toch als geslaagd worden genoemd, ook al werd het wel vrij laat (maar gelukkig op een vrijdagavond). Met veel passie, inzet en een hoog niveau was het een leuke en leerzame avond. Met dank aan de organisatoren Jorn en Herman! Tot in 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*