Clubkampioenschappen HTTC-jeugd 2019

Op 26 januari begonnen om 11.00 uur 16 jeugdspelers aan de clubkampioenschappen. Het aantal had wat groter kunnen zijn maar de paar dagen hiervoor en op de dag zelf kwamen nog wat afmeldingen. Teun werd clubkampioen! Lees verder voor het verslag.

In eerste instantie werd de groep opgedeeld in een A, B en C poule. Gezien de verschillen in aantallen spelers gingen de A en C spelers samen een klein dubbeltoernooi spelen waarbij de volgende spelers teams vormden: Stijn en Damaris, Teun en Pep, Thijs en Pepijn en Sven en Bram.
Doel hiervan was om ook de niet-wedstrijdspelers aan het spelen van dubbelwedstrijden te laten wennen. Winnaars van deze kleine dubbelcompetitie waren Teun en Pep, welke beiden beloond werden met een snoepzakje.

Ondertussen was de B groep begonnen met een zeskamp waarbij twee plaatsen te verdienen waren voor de A groep. In de B groep speelden Luca, Ivo, Ruben, Jasper, Irian en Cas. Uiteindelijk wisten Luca, na een hele spannende partij tegen Jasper, en Ivo de A poule te bereiken.

In poule C traden Bram, Pep, Pepijn en Damaris aan. Pepijn pakte wel diverse games maar wist geen wedstrijden te winnen. Damaris en Bram wonnen beide twee wedstrijden en de winnaar werd Pep die alle drie de partijen in winst wist om te zetten.

In poule B Speelden Ruben, Jasper, Irian, Cas, Thijs en Nathalie. De volgorde zoals ze ingedeeld waren werd uiteindelijk ook de uitslag van poule B, Ruben verloor slechts een game tegen de nummer twee, Jasper.

In poule traden Stijn, Teun, Thijs, Sven en de winnaars van de tussenronde van de B poule, Luca en Ivo aan. Ivo haalde hier geen punten, Luca 1, Thijs 2, Sven 3. Tot de laatste wedstrijd hadden Stijn en Teun alle vier de poulewedstrijden gewonnen wat betekende dat hun onderlinge wedstrijd zou bepalen wie de nieuwe clubkampioen zou zijn. Het werd een ware thriller waarbij Stijn op 1-0 voor kwam, Teun een 2-1 voorsprong nam maar het pas beslist werd in de vijfde set met winst voor Teun (12-10).

Iedereen bedankt voor de deelname en Gert voor de organisatie. Pep, Ruben en Teun van harte gefeliciteerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*