Verslag senioren clubkampioenschap 2020

Een record aantal deelnemers zou aantreden. De opzet op vrijdagavond met directe indeling op sterkte bleek vorig jaar een succes en werd dit jaar herhaald. Op het spel stond de titel clubkampioen senioren HTTC 2020.

START

 • 52 – aantal deelnemers
 • 66 jaar —  tussen jongste en oudste deelnemer
 • 36 jaar — langste lidmaatschap
 • 55 dagen – kortste lidmaatschap
 • 4 niveaus
 • 11 tafels

Winnaars van afgelopen jaren Rens (naar SVE) en Lucien (ziek) deden niet mee dus een grote groep spelers ging van outsider naar kanshebber in de hoogste poule. In de andere poules is groep kanshebbers op een prijs traditioneel altijd groot. Wie zichzelf niet tot de kanshebbers rekende kon hopen op een stunt. Als dat er ook niet in zat, dan kon men nog hopen op een gezellige avond.

PROGRAMMA

 • 19:35 start eerste wedstrijd
 • 10 poules
 • 110 poulewedstrijden
 • 16 knock-out wedstrijden

De rating top-20 kon meedingen om de eerste prijs, klasse A. De volgende 12 speelden voor in de B klasse, daarna volgden op rating klasse C en D met ieder 10 spelers. Iedereen was ingedeeld in poules van 5 of 6, waarvan de top 2 door ging naar kwartfinales/halve finales.

De D klasse bestond uit 6e klasse niveau spelers en kende vele debutanten. Poule 1 werd gewonnen door Frank (die naar eigen zeggen nog nooit eerder een partij had gewonnen) voor Jet die 2e werd. Poule 2 was een prooi voor Anke en Marijn werd 2e. In de halve finales bleek Marijn te sterk voor Frank en won Anke van Jet. In een spannende finale versloeg Marijn dit keer Anke wel met 3-2 en kroonde zich tot clubkampioen D klasse. Marijn eerste!

De C klasse bestond uit 5e en onderkant 4e klasse. Poule 1 werd overtuigend door Theo gewonnen, Eric bleef op onderling resultaat Jorn voor en werd 2e. Ook poule 2 kende een overtuigende winnaar in Joost, Louis ging met de hakken over de sloot door op onderling ten koste van Henk D. en Luca. Louis won in de halve finale van Theo en Eric won van Joost, dus beide poulewinnaars konden hun status niet waarmaken. De finale in de C klasse werd gewonnen door Eric, die vanuit verslagen positie terugkwam en Louis in vijven versloeg. Eric winnaar!

De B klasse bestond uit vooral 4e klasse niveau spelers, aangevuld met Fons en Henk W. die ook in de A klasse niet hadden misstaan. Beiden werden overtuigend eerste in hun poule, Fons zelfs zonder een game af te staan. Herman werd tweede in poule 1. In de andere poule was de strijd spannend wie na Henk de tweede plek zou behalen: Ron, Ben en Peter vdP kwamen gelijk, maar op onderling resultaat ging Ron door. In de halve finales won Fons van Ron en Herman versloeg Henk. In de finale werd Fons nu wel verslagen door Herman (3-2) die zich daarmee tot winnaar van de B klasse kroonde!

De A klasse werd gevormd door 1e, 2e en 3e klassers. Poule 1 verliep op rating waardoor Kevin (1e) en Arjan (2e) doorgingen, hoewel er een flink aantal vijfsetters voor nodig was. Poule 2 werd gewonnen door Antwan, Jelle plaatste zich als tweede door Hans voor te blijven op onderling resultaat. In poule 3 was de concurrentie het grootst, met 6 partijen in vijven. Tycho werd eerste en Akar tweede, waarmee de hoger geplaatste Gert uitgeschakeld werd. In de vierde poule werden Stijn en Choi eerste en tweede.

In de kwartfinales stuntte Akar opnieuw door Kevin te verslaan, Stijn won van Jelle, Tycho versloeg Choi en Antwan schakelde Arjan uit. In de halve finales won Stijn van Akar en Antwan versloeg Tycho. Stijn en Antwan gingen de finale spelen! In de finale had Antwan vrij snel controle over de wedstrijd, hij wist de rally’s kort te houden en Stijn kon er niet genoeg tegenover zetten. Antwan – Stijn: 3-0. Antwan Wiegerinck clubkampioen HTTC 2020!

FUN FACTS & HEARSAY

 • 70% van de poulewedstrijden verliep op rating
 • 10% van poulewedstrijden in D in vijf games
 • 33% van poulewedstrijden in A in vijf games
 • 75% van de finales in vijf games
 • 90% van de reekshoofden ging naar knock-out fase
 • €€€ rekening clubkampioen
 • tijdstip van sluiting 5 uur ‘s nachts 😁

2 Replies to “Verslag senioren clubkampioenschap 2020”

 1. Gefeliciteerd Antwan en Stijn ! !
  Hans bedankt voor dit mooie en uitgebreide verslag,
  en de organisatoren Jorn en Herman. En ook Ruud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*