HTTC blijft voorlopig geopend

Deze week hebben alle leden van de HTTC, onderstaande email ontvangen van het bestuur.

Beste Leden,

Naar aanleiding van de nieuwe adviezen vanuit de overheid en het RIVM, hebben wij vandaag (donderdag 12 maart) in de bestuursvergadering de gevolgen voor HTTC van COVID-19 (het coronavirus) besproken. Onze conclusie is dat we gewoon geopend blijven. Graag geven wij een toelichting hoe wij tot deze conclusie zijn gekomen.

De overheid heeft graag dat alle bijeenkomsten met meer dan honderd personen afgelast worden. Wij zouden graag willen dat het elke avond vol staat, maar de realiteit is dat we deze honderd personen niet halen. Onze interpretatie van de richtlijnen van de overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland) is dat wij daarom niet genoodzaakt zijn om de zaal te sluiten. Wij geven jullie graag de gelegenheid om te blijven spelen.

Ook hebben wij met de trainers overlegd en daaruit is gekomen dat ook de trainingen vooralsnog door gaan. Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid om thuis te blijven wanneer je symptomen vertoont.

Wel willen we iedereen met klem verzoeken om je aan de laatste adviezen te houden:

  1. Vermijd lichamelijk contact (handen, knuffels, drie kussen etc.).
  2. Was regelmatig de handen met zeep.
  3. Als je last hebt van de symptomen (last van de luchtwegen, hoesten, kortademig, keelpijn en/of (milde) griepklachten) al dan niet met koorts, BLIJF DAN THUIS!
  4. Val je binnen de groep met het grootste risico (60-plussers) vermijd dan openbaar vervoer en contact met groepen. Komst naar HTTC is voor iedereen op eigen risico, maar deze groep wordt met klem afgeraden om te komen.

Deze eigen verantwoordelijkheid geldt ook voor het denken aan de gezondheid van iedereen bij HTTC. Anderen aanspreken die komen en wel symptomen vertonen valt daar dus ook onder. Dit is belangrijk om zo veilig mogelijk te kunnen tafeltennissen.

We hebben deze overweging zo zorgvuldig mogelijk gemaakt en zullen dit heroverwegen als dit nodig blijkt. Ondanks onze zorgvuldige overweging kunnen wij natuurlijk iets gemist hebben. Mocht iemand argumenten hebben om toch alle of een deel van onze activiteiten te staken, meld het ons dan zo spoedig mogelijk. Eenieder staat het natuurlijk vrij om zelf te besluiten om niet te komen. Wel willen wij vragen om, in geval van trainingen, de trainer op de hoogte te stellen van afwezigheid.

Namens het bestuur,
Kevin van Vliet Voorzitter HTTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*