Algemeen

“Kun je ook tafeltennissen bij een vereniging? Maar tafeltennissen is toch helemaal niet inspannend?” Het beeld dat veel Nederlanders van tafeltennis hebben komt niet altijd overeen met de kernwaarden van deze sport. Snelheid, oog-hand coördinatie, voetenwerk, effect, techniek, allemaal waarden die deze sport fysiek en mentaal inspannend maken.

Natuurlijk hangt die inspanning ook af van wat je wil. Wil je bijvoorbeeld regelmatig een ‘balletje kunnen slaan’ met (of tegen) vrienden of andere tafeltennis liefhebbers? Of wil je graag (laten) zien hoe goed je bent? Of steeds beter worden met hulp van begeleiding, training en/of competitie-wedstrijden?

HTTC biedt een prettige, veilige omgeving waar je je kan bezighouden met alle vormen van tafeltennis. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. 🙂

Tafeltennis in Houten
Sinds 1978 bestaat in Houten de Houtense Tafeltennisclub, kortweg HTTC genoemd. HTTC is aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en valt onder de afdeling Midden-Nederland.

Competitie
HTTC neemt deel aan de competitie van de afdeling Midden-Nederland. Competitiewedstrijden worden gespeeld door teams van 3 spelers. Senioren spelen op doordeweekse avonden. De thuiswedstrijden worden op maandag of op donderdag gespeeld. Indien een team op een andere avond wil spelen bestaat daarvoor in principe de mogelijkheid. Een competitiewedstrijd bevat 9 enkelspelen en 1 dubbel, en duurt ongeveer 3 uur. De jeugd speelt op zaterdag.

Recreatief tafeltennis
Niet-competitiespelende senioren kunnen op maandag en/of donderdag tafeltennissen en uiteraard op maandag-/vrijdagochtend. Verder wordt er regelmatig voor dinsdagavonden tijd georganiseerd voor training en/of vrij spelen.

Gezelligheid bij HTTC
HTTC biedt gezelligheid en uitdaging, voor jong & oud en voor groot en klein. Gezelligheid maken de leden zelf. Sportieve prestaties worden ondersteund door gerichte trainingen en trainingen voor recreanten.

Toernooien
Door HTTC worden jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd waaraan zowel competitiespelers als recreanten kunnen deelnemen. Deze wedstrijden worden meestal op een zaterdag of zondag gehouden. Ook worden – op andere dagen – clubkampioenschappen dubbelspel verspeeld. Tot slot zijn er door andere verenigingen georganiseerde wedstrijden/toernooien waarvoor HTTC leden kunnen inschrijven.

Overige activiteiten
HTTC heeft een activiteitencommissie die verschillende activiteiten organiseert. Zoals bijvoorbeeld het traditionele nieuwjaars-toernooi (ook wel oliebollentoernooi genoemd).

Materiaal
Om te tafeltennissen heeft u uiteraard een tafeltennis-bat nodig (prijs: vanaf ca € 35,00 is een redelijk batje te koop). Verder wordt in gewone sportkleding gespeeld en op liefst niet al te zware gymschoenen (geen zwarte zolen!). Een HTTC-shirt is voor ca € 25,00 bij de vereniging te koop.