Toernooimaanden bij HTTC 2023

Dubbelkampioenschap

Op 19 december was terug van weggeweest het dubbelkampioenschap. Het was gezellig druk met 20 deelnemende teams, die in vijfkampen streden om een plekje in de kwartfinales. Doordat er met voorgift werd gespeeld konden zowel sterke als minder sterke teams een plekje in de knock out fase bemachtigen. Het toernooi eindigde met een spannende finale tussen Kevin en Ramon tegen Sandeep en Coen. Waarbij Kevin en Ramon uiteindelijk aan het langste eind trokken.

De top drie in het dubbeltoernooi (Ramon & Kevin, Henk & Pim, Koen & Sandeep)

Dubbel clubkampioenschap

Deel één van de clubkampioenschappen vond plaats op 13 januari. Deelnemers konden meedoen als ze een rating (of speelsterkte) hadden van 1000 of lager. Het aantal aanmeldingen had met 36 een nieuwe recordhoogte. Er waren prijzen te winnen in drie klassen, C, D en E. In elke klasse kwamen de deelnemers uit in twee poules van zes of vijf. Klasse E bestond uit zesde klassers en recreanten, deze klasse werde gewonnen door Wim die in de finale Gerrit versloeg. Klasse D bestond uit vijfde en zesde klassers, Aditya won de D klasse, in de finale was hij te sterk voor Ruben. De vierde klassers kwamen uit in klasse C. In de finale toonde Frans zich te sterk voor Luca en werd dus winnaar van de C klasse.

De finalisten in de C-, de D-, en de E-klasse (Luca, Frans, Aditya, Ruben, Gerrit, Wim)

Een week later vond deel 2 van de clubkampioenschappen plaats. Ditmaal mochten niet alleen deelnemers met een rating van boven de 1000 strijden om eeuwige roem, ook de halve finalisten uit de C klasse mochten meedoen, waardoor er precies 24 deelnemers waren. Het toernooi begon met kleine poules van drie, waarna de deelnemers doorschoven naar klasse A of klasse B. De B klasse bestond uit twee poules van vier, waarbij de top 2 via kruisfinales een plekje in de finale kon halen. Dti leidde tot een finale waar Fons verslagen werd door Hans, waarmee Hans zich tot winnaar van de B klasse mocht kronen.

Ook in de vier poules in de A klasse was een plek in de top 2 nodig om de knock-out fase te halen. Na een aantal (in)spannende rondes, volgde laat op de avond de finale tussen Ramon en Tycho. Tycho was hierin de sterkste en is de clubkampioen van 2023!

A-Klasse: Tycho & Stijn

B-klasse: Hans en Fons

Verslag Basisscholen toernooi Houten 2023

Op zaterdag 21 januari organiseerde de Houtense Tafeltennis-Club (HTTC) het Basisscholen kampioenschappen voor de kinderen uit Houten. In het clubkantine werden de deelnemers en meegekomen begeleiders welkom geheten en konden zich opmaken voor de titel Basisschool kampioen in tafeltennis. Rond 10:00u werd er voorafgaand een clinic gegeven door één van onze jeugdtrainers. Zo’n 20 deelnemers uit groep 6, 7 en 8 deden enthousiast mee aan de warming up, spelletjes en oefeningen om een beetje in te komen. Na de lunchpauze werden de indeling van de zeskampen bekend gemaakt.

Poule APoule B
Baukje (Johannes Bogermanschool)Joab (De Zonnewijzer)
Rasmus (Ridderspoor)Gijs (De Plantage)
Ticho (De Zonnewijzer)Jonas (Johannes Bogermanschool)
Lucas  (De Plantage)Thirza (Johannes Bogermanschool)
Stan (De Plantage)Noël (De Zonnewijzer)
Alyah (Het Mozaïek)Ralph (Johannes Bogermanschool)
  
Poule C
Eva (Johannes Bogermanschool)
Hugo (Ridderspoor)
Niek (De Plantage)
Geke (Johannes Bogermanschool)
Freddy (Johannes Bogermanschool)
Hanna (De Zonnewijzer)

Naast het strijden om de wisselbeker werd ook een evenement gehouden voor de Service Challenge. Alle deelnemers mogen met een aantal ballen voorwerpen raken met de geoefende opslag. De voorwerpen werden per rondes kleiner en ontstond een spannende finale tussen Hanna van De zonnewijzer en Freddy van de Johannes Bogermanschool. Hun klas-en schoolgenoten deed hun best om deze twee kanjers aan te moedigen. Na een mooie reeks van slagen is Freddy de gelukkige winnaar en mocht de Service Challenge beker met naar huis nemen.

We kunnen zeggen dat we een leuk en gezellige dag hebben gehad. En genoten van de mooie partijen die we hebben gezien. De organisatie had het lastig maar na alle eerlijkheid de scores berekend te hebben. Mogen we met volle overtuigen roepen dat de basisschool Ridderspoor kampioen is geworden. Ook alle winnaars van de poule fase……… gefeliciteerd met jullie individuele prijs!

Tot slot willen wij van de organisatie de deelnemers en de vrijwilligers van HTTC bedanken voor hun bijdrage. Voor de kinderen die mee hebben gedaan en nog meer willen weten over tafeltennissen. Loop binnen en doe lekker mee!

Namens de Jeugdcommissie HTTC

In Memoriam Diana Verburg

Recent bereikte ons het bericht van het overlijden van Diana Verburg.

Diana is ruim 10 jaar lid van onze tafeltennisvereniging geweest. Zij was een fanatiek en zeer gewaardeerd lid van de 55+ groep. Daarnaast ontfermde Diana zich over de planten en struiken die naast ons clubgebouw staan. Mede dank zij haar inzet hebben we nog steeds de zeer verzorgde borders naast de opgang van onze tafeltennishal. Begin 2018 stopte ze om meer tijd te kunnen geven aan de zorg voor haar man Steef.

Diana is 89 jaar oud geworden.

Jan de Roos

Workshops schuifeltafeltennis zondag 6 november 2022

Op zondag 6 november werden, onder leiding van Saskia Meijer en Lars Wildenborg, twee geslaagde workshops bij HTTC in Houten georganiseerd. In het kader van het Schuiftafeltennisproject zijn alle reguliere pilotverenigingen in de ochtend meegenomen in de basis van het Schuiftafeltennis en een stuk ‘Veelzijdig Bewegen’ (Breed Motorisch Ontwikkelen). In de middag is er aan alle pilot Para-verenigingen een verdieping gegeven op de workshop Schuiftafeltennis van vorig jaar.

Johan Cruyff Foundation & Dirk Kuyt Foundation