Archieven september 2022

Clubkampioenschap 2022 voor ratings boven 1000

Clubkampioenschap 2022 voor ratings boven 1000
Verslag door Jorn

Op 2 september 2022 clubkampioenschappen HTTC senioren van start. Voor deze avond konden alle leden met een rating van boven de 1000 inschrijven. Er waren 21 aanmeldingen voor deze avond. De 11 deelnemers met de hoogte ratings gingen strijden in de A-klasse en de overige 10 deelnemers in de B-klasse.

A-klasse

Poule A was een spannende vijfkamp, want de helft van de partijen gingen in 5 games en iedereen won minstens 1 partij. Favoriet Kevin (hoogste rating) verloor zijn eerste partij tegen Stijn, maar zijn overige 3 overwinningen waren genoeg om als poulewinnaar door te gaan naar de halve finale. Stijn, clubkampioen van 2021 Akar en Jurjen hadden allen 2 punten. Op basis van het onderlinge resultaat was Stijn de gelukkige die als 2e ook doorging naar de halve finale. Akar werd 3e, Jurjen 4e en Ramon 5e.

Poule B was een zeskamp en hierin maakte Antwan zijn favorietenrol waar door al zijn 5 partijen te winnen. De strijd om de 2e plaats was een stuk spannender, Gert en Tycho eindigden beide met 3 punten. Tycho won de spannende onderlinge partij tegen Gert in 5 games en mocht daardoor als nummer 2 door naar de halve finale. Ook in deze poule won iedereen minstens 1 partij. Pim werd 4e, Bas 5e en Choi 6e.

Halve Finales:
Kevin – Tycho 3-1
Antwan – Stijn 3-0

Finale:
Kevin – Antwan 3-1 (11-2 11-9 5-11 11-7)

Kevin en Antwan (HTTC 1) zijn de enige leden met een rating van +1500 en waren in de halve finales duidelijk te sterk voor Tycho en Stijn uit het tweede team. In de finale begon Kevin ijzersterk en kwam verdiend op 2-0 voor. Antwan kwam in de 3e game sterk terug met aanvallend spel, maar in de 4e game was het toch weer Kevin die met gevarieerd spel Antwan de fouten liet maken. Kevin werd voor de 2e keer, nadat het in 2014 ook was gelukt, clubkampioen senioren HTTC. Gefeliciteerd!

B-klasse

Poule A werd knap gewonnen door Henk. Hij had veruit de laagste rating in de vijfkamp, maar was in topvorm en wist knap Cheuk K., Fleur en Coen te verslaan. Poulefavoriet Cheuk K. won ook 3 partijen en werd 2e. Coen en Joris wonnen beide 2 partijen, omdat Coen de onderlinge wedstrijd won werd hij 3e en Joris 4e. De enige vrouw deze avond was Fleur, maar helaas zat er geen overwinning in en werd ze 5e.

Poule B begon met een stunt, Cheuk W. won 3-0 van Hans, die een rating van 265 punten hoger had. Hans won daarna wel zijn overige duels in de vijfkamp en werd daardoor alsnog 1e in de poule. Cheuk W. deed het omgekeerde, hij verloor zijn overige partijen en werd laatste. Arjan had net als Hans 3 punten en werd door het onderlinge resultaat 2e. Fons won er 2 en werd 3e en Sven werd met 1 winstpartij 4e.

Halve Finales:
Henk – Arjan 0-3
Hans – Cheuk K. 0-3

Finale:
Arjan – Cheuk K. 1-3 (8-11 7-11 11-6 8-11)

Ook in de B-klasse kwamen de 2 deelnemers met hoogste rating in de finale. In de poulefase waren Arjan en Cheuk K. nog 2e geworden, maar in de halve finales waren ze oppermachtig. Beide halve finales werden overtuigend 3-0 gewonnen tegen poulewinnaars Henk en Hans. De finale was een leuke spannende pot tussen 2 teamgenoten met mooie rally’s. Uiteindelijk Cheuk K. de sterkste en ging met de eerste prijs naar huis. Top gedaan Cheuk K.!

Clubkampioenschap 2022 voor ratings onder 1000

Clubkampioenschap 2022 voor ratings onder 1000
Verslag door Herman

Op 9 september 2022 was het tweede deel van de club aan de beurt. Dit toernooi was voor de spelers en speelsters die een rating hebben van lager dan 1000 of helemaal geen officiële rating. Er waren 28 aanmeldingen, een recordaantal in deze categorie. Om 19:45 was praktisch iedereen aanwezig, zodat we mooi op tijd konden startten. De organisatie had gekozen voor een kleinere C-klasse met 10 man bestaande uit spelers met 4e/5e klasse niveau, verdeeld over 2 poules. De D-klasse bestond uit 6e klasse en recreanten verdeeld over 3 poules van 6.

Strijdend in de poulefase

D) Klasse
Poulefase: Omdat er maar 2 tafels per zeskamp beschikbaar waren, speelde de D-klasse best of three, ipv het gebruikelijke best of five. Na de poules gingen de nummers 1 en 2 door naar de kwartfinales, aangevuld met de twee beste nummers 3. Poule a bleek de sterkste poule te zijn deze avond, want ze leverde drie halve finalisten en twee finalisten. Indrajeet werd eerste, Timo tweede en Anke derde, Mitchell had evenveel punten als Anke, maar viel op onderling resultaat net buiten de boot, voor Theo (5e) en Sander (6e) kwam het toernooi nog te vroeg om hoge ogen te gooien. Poule b werd ongeslagen gewonnen door Paul, die Willy (2e) en Remon (3e) achter zit liet, maar ook zij stroomden door naar de knock out rondes. Willem(4e), Frank(5e) en Fien(6e) vormden de achterhoede van deze poule. Mark won alle wedstrijden in Poule c en werd daardoor eerste, vlak gevolgd door Arjan die doorging als 2e. Doordat Thijs(3e), Mariska(4e) en Jeroen(5e) allemaal van elkaar wonnen haalde niemand genoeg punten om als beste nummer 3 door te gaan, de laatste plaats in poule c werd bezet door Chantal.

De finale rondes
Indrajeet won van Remon (2-1). De wedstrijden Timo – Arjan, Anke-Paul en Willy-Mark eindigden allen in 2-0. In de halve finales werd Willy, winnaar van vorig jaar, verslagen door Anke (2-0) en ook Indrajeet haalde de finale door Timo met 2-0 te verslaan. De finale tussen Indrajeet en Anke was spannend en van goed niveau, maar Indrajeet trok met 3-1 aan het langste eind (11-5, 9-11, 11-7, 11-9). Gefeliciteerd met het clubkampioenschap klasse D, Indrajeet!

C) Klasse
Poulefase: De deelnemer uit klasse C werden verdeeld over twee poules van vijf. De top 2 van elke poule kon via kruisfinales de finale van C halen en in beide poules maakten tot de laatste ronde vier van de vijf spelers hier nog daadwerkelijk kans op. In Poule a wisten Jorn(1e) en Frans(2e) zich beiden te plaatsen met 3 punten. Jolan (kwam te laat op gang) en Aditya (te vroeg gepiekt) kwamen net te kort. Jan wilde te snel voor de winners gaan en dat kostte hem punten, waardoor een goede klassering er niet in zat. Poule b werd gewonnen door Elske, door op onderling resultaat Theo onder zich te houden. Jason (3e) en Luca (4e) volgden met allebei twee punten. Ruben zat er een aantal keer dichtbij, maar moest toch genoegen nemen met de 5e plek.

De finales
Jorn en Theo kwamen elkaar tegen in de halve finale, waarin Jorn duidelijk sterker bleek (3-0). Elske en Frans speelden een spannender partij die in vijven gewonnen werd door Elske. Ook de finale tussen Jorn en Elske was erg spannend en werd pas in vijven beslist. Jorn kwam 1-0 en 2-1 voor, waarna Elske de stand gelijk trok. Ook in de vijfde game liep Jorn uit aan het begin van de game, maar na een nieuwe comeback van Elske mocht zij zich de winnaar noemen van de C-klasse. Proficiat Elske!

Afsluiting
Om 23:30 kwam een einde aan een geslaagd en bijzonder gezellig toernooi. Dank aan alle deelnemers en ook aan Ruud die weer trouw de bar verzorgde (dit ging uiteraard ook na 23:30 nog gewoon door). De editie van 2023 zal al in januari plaatsvinden, dus wil je je titel verdedigen of aas je op revenge, tot dan!

De finalisten: V.l.n.r. Indrajeet, Anke, Elske en Jorn

Verslag OTC HOUTEN Zondag 4 september 2022

Poule A uitslag:
1e Niels van Vliet (OTC WINNAAR)
2e Franek Bober

Poule B uitslag:
1e Thom Dikhoff
2e Hans v/der Wey

Poule C uitslag:
1e Jan Stellmach
2e Bep v/d Broek

Poule D uitslag:
1e Arjan Kingma (Onze eigen HTTC Speler)
2e Ton van Ginkel

Poule E uitslag:
1e Hans van Gemert (Onze eigen HTTC speler)
2e Theo Bont (Onze eigen HTTC speler)