Archieven 2023

3 september 2023 Uitnodiging OTC toernooi 

Beste OTC-leden, 

Zoals elk jaar is er op de eerste zondag van september het OTC-toernooi bij HTTC in Houten. Een goede graadmeter of je de zomer goed bent doorgekomen en je klaar bent voor het najaar. 

Bij deze wil ik jullie dan ook van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit toernooi. Inschrijven kan via secretaris@httc.nl 

Het inschrijfgeld, te voldoen bij binnenkomst, bedraagt: 

€ 4,00 voor OTC-leden 

€ 5,50 voor niet OTC leden 

Het toernooi begint rond de klok van 10.00 uur en de zaal is geopend vanaf 09.15. Ik zie jullie allen graag op 3 september in Houten. 

Met vriendelijke groet, 

Arjan Kingma  

Ruud van Reenen   

HTTC 

Het nieuwe seizoen gestart met de eerste trainingsdag bij HTTC. 

Op vrijdag 18 augustus is het seizoen weer begonnen voor de jeugdspelers. In samenwerking met Tafeltennisacademie Amersfoort hebben er 20 deelnemers zich ingeschreven voor deze training. Onder begeleiding van 4 trainers werd er hard gewerkt in ons gezellige clubhuis. 
Van HTTC deden er mee Dian, Niek, Kasper, Thijs, Rasmus en Cas. De andere aanwezige spelers kwamen van Over ’t Net, VTV, UTTC, DSV Relax, Woudenberg, SVO, Almere United, Woerden en SHOT Soest. De trainers Anouk van den Boom, Tobias Lamers, Cheuk Ko en Juliet hadden voor de spelers een mooi programma samengesteld met 2 trainingen en  gevarieerde warming up momenten. 

Iedere speler heeft minimaal 1x meerballen gehad, dus ook aan de eigen techniek en eigen doelen kon goed gewerkt worden. Met een goed gevoel hebben wij met z’n alle deze warme en intensieve topdag mogen afsluiten. Graag tot de volgende training. 

Cheuk Ko 

Wie wordt de ZomerAvond Kampioen (ZAK) 2023 van Utrecht?

Voor de zevende keer alweer organiseren de Utrechtse tafeltennisverenigingen SVO, UTTC en SVE de zomeravond-kampioenschappen. Op vijf vrijdagavonden worden meerkampen verspeeld, één keer bij SVO, twee keer bij UTTC en twee keer bij SVE. Iedereen kan meedoen, welk niveau je hebt maakt niet uit. Spelers van andere verenigingen zijn van harte welkom en ook als je geen lid bent van een vereniging kun je meedoen. Het doel is om in een sportieve sfeer een avondje te tafeltennissen tegen spelers van vergelijkbaar niveau! Iedereen wordt ingedeeld in vier-, vijf- of zeskampen; je speelt dus drie, vier of vijf potjes per avond.

Elke avond zijn prijzen te verdienen, maar de resultaten worden ook opgeteld. Diegene die de meeste punten behaalt, is

de ZAK 2023 van Utrecht en ontvangt een prijs van € 100!

Om de eindwinnaar te bepalen is een systeem ontwikkeld, waarbij je op elke avond punten behaalt voor het algemeen klassement. Daarbij maakt het niet uit wat je niveau is, want winnaar worden van de sterkste meerkamp levert net zo veel punten op als een andere meerkamp winnen. Verder verdien je punten als je van duidelijk hoger geklasseerde tegenstanders wint. De 4 beste resultaten worden opgeteld voor de eindrangschikking. Maar als je maar 1 of 2 keer mee wilt/kunt doen dan is dat ook prima! Je doet dan natuurlijk niet mee voor het eindklassement, maar wel voor de dagprijzen.

Deelname kost € 4,- per avond (graag gepast betalen aan de zaal of ter plaatse pinnen). We spelen op 5 vrijdagen in drie verschillende zalen en beginnen steeds om 19:30 uur:

Op vrijdag 14 juli bij SVO (Mereveldlaan 12, De Meern)

Op vrijdag 21 juli bij UTTC (Duurstedelaan 14a, Utrecht)

Op vrijdag 28 juli bij SVE (Loevenhoutsedijk 4, Utrecht)

Op vrijdag 11 augustus bij SVE (Loevenhoutsedijk 4, Utrecht)

Op vrijdag 18 augustus bij UTTC (Duurstedelaan 14a, Utrecht)

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen met vermelding van de avonden dat je mee wilt doen naar: tafeltennis.utrecht@gmail.com

45 Jarige jubileumfeest HTTC

Op zaterdag 3 juni vierden we op de club het 45-jarige jubileum van HTTC (Heel Toffe Tafeltennis Club). Vanaf 16:00 uur was iedereen al uitgenodigd om een balletje te komen slaan, terwijl voor de jeugd een heel middagprogramma was voorbereid. In de kantine waren de tafels bezaaid met allerlei gezelschapsspelletjes, en kon er een drankje gedaan worden. Goed nieuws voor onze portemonnee in de toekomst, onze jongste generatie bevat een aantal economisch georiënteerde genieën: Gert maakte geen schijn van kans bij monopoly.

Rond zessen was de officiële aanvangstijd van de barbecue. Deze vond plaats in het steegje naast het gebouw, waar de strijders van de organisatie de partytenten en tijdelijke buitenbar al hadden staan. Gretig en glimlachend zat Ed daar op zijn stoeltje met een pinapparaat, ons de plastic “munten” aan te smeren voor 2 euro per stuk. Gelukkig deed de bar mee aan deze geïmproviseerde economie en kon je van dat plastic goud heerlijk gekoelde drankjes krijgen, verzorgd door een leger aan barmannen (wie ik niet bij naam ga noemen, uit angst er 1 te vergeten, maar jullie werden gewaardeerd!) 

Na lang wachten en genieten van de goochelkunsten van magiër Michel waren de barbecues eindelijk warm en kon het eten beginnen. Dat mensen die middag al lang hadden getafeltennist was duidelijk, want wat een rij…. Stelletje hongerlappen. Het aanbod was divers en lekker, met een aantal salades, een flinke schaal aan vlees en een krat vol stokbrood waar Mitchel waarschijnlijk spierpijn aan over heeft gehouden. Ook voor de jeugd was er een speciaal aanbod, en met de vegetariërs werd flink rekening gehouden (we zijn irritant, ik weet het, maar dat was ongekend goed vegavlees, petje af).

Na de barbecue en een (niet bijzonder originele, maar erg gemeende) speech van onze voorzitter Kevin, begon de avond pas echt. Deze werd eerst vergezeld met live-muziek, verzorgd door de gezellige gitarist Chiel (wat een heerlijke alliteratie). Na zijn vertrek werd (een poging tot) de muziek verzorgd door iedereen die zich geroepen voelde tot een gezellige karaoke sessie. Ondertussen werden de spelletjes ook weer tevoorschijn gehaald. Uiteraard werd er zo nu en dan een balletje geslagen, waar een aantal nieuwe bat-grepen zijn uitgevonden; eerstvolgend wk hoop ik ook spelers met 2 of 3 batjes per hand te zien!

Na twaalven verhuisde het feest-gemeenschap naar onze oude vertrouwde bar binnen in de club, waar het legale decibellimiet niet meer van toepassing was en dus luidruchtig doorgefeest kon worden. De meezingers werden aangezet en de polonaise volgde automatisch. Onderstaand een aantal erg blije foto’s van de middernacht avonturen. Hopelijk had Ruud geen luizen  zitten op die pet van hem (maar dat zal vast niet met zo weinig haar). Aan al het goede komt echter een einde, en rond half 5 vertrokken de laatste feestbeesten naar huis. Al met al een topdag/avond/nacht geweest!

Graag schrijven we over 45 jaar weer stukje voor jullie, uw niet officieel gelicenseerde verslaggevers die misschien wel weer een taalcursus kunnen gebruiken:

Ruben en Thijs.

Foto’s zijn gemaakt door Willem Kox www.atfoto.nl (Neem vooral een kijkje op zijn website!)