Archieven maart 2023

NK (para) 2023 zilver voor Timo Mans!

Op zaterdag 25 april reisde Timo met Cheuk als begeleider naar Zwolle Lansdtede Sportcentrum. Na een lange autorit kwam ze aan bij het “Walhalla” voor het Nederlandse Tafeltennis.

Het duurde even dat voordat we ons hebben kunnen aanmelden. Maar toen we de zaal eenmaal binnen liepen zat de sfeer er meteen in. Veel bekende gezichten van Timo heten ons welkom en zoals Timo, Timo is die met iedereen een praatje ging maken. Timo vertelde dat hij zich voor de vierde klasse had ingeschreven maar uiteindelijk derde heeft gekregen. Dus een pittige uitdaging die ons te wachten staat.

Rond 10 uur begonnen de poule fase.

In de eerste wedstrijd nam Timo het op tegen Monique. Het was even in komen voor Timo maar daarna pakte hij de wedstrijd met 3-1. De tweede match tegen Stijn ging vrij eenvoudig met zeer goed spel van Timo waarvan 1 game jaja met 11-0. De eindstand was dan ook 3-0. Thomas was de derde tegenstander die echt goed stond te spelen. Timo had het lastig met het aanvallende spel. Helaas door teveel missers in de eindfase van de games is Thomas met 3-0 te sterk.

Zonde maar nog steeds in de race om door te gaan. Omdat Timo twee rondes moest wachten konden wij rustig naar de grote hal gaan om de andere NK toppers te zien spelen. Shuohan Men de drievoudige NL kampioene kwam in actie. Het was een genot om haar te zien spelen. Jammer dat we weer op onze eigen wedstrijd moesten focussen.

Gerard stond al klaar en bij winst was de halve finale een feit. “Zet h’m op Timo “ De wedstrijd begon gelijk op maar Timo was lekker op dreef en neemt plaats als halve finalist op het NK para in zijn klasse.

Na een kleine 10 min. was zijn tegenstander bekend. Een Duitser van Nederlandse afkomst waarvan ik de naam niet meer weet.  Voor de gemak maar even Herr Pannekuche. Tegen beste man had Cheuk al een tactische analyse gemaakt en nu nog alleen het uitvoerende deel met Timo doornemen. De eerste set ging verloren door de vervelende service van P. Na wat aanwijzen kon Timo de tweede set pakken. Timo ging steeds beter spelen en door een paar misser in de vierde set kwam er toch nog een beslissende vijf setter. Door het tactische plan aan te houden sloeg de vermoeidheid bij de Duitser toe en pakt Timo de verdiende overwinning. En juichen van blijdschap….. wat een partij. “We gaan naar de finale”!!!

In de finale troffen we een oude bekend het is………. Thomas!

Even een kleine pauze om wat meer meer te zien van het andere NK gebeuren.

De final match begon Timo sterk en pakte de eerste set overtuigend. In de volgende set was Thomas beter gaan spelen. Zijn topspin ballen waren scherp en lastig terug te brengen. Tussenstand 1-1. In de derde set ging Timo ook maar eens de aanval opzoeken en met succes. Met de afgesproken strategie kwam Timo terug van een achterstand en pakte de game. Thomas was een beetje boos op zich zelf omdat het niet meer ging zoals in de poule fase. Maar door zijn doorzettingsvermogen en het geloof dat hij de betere speler is kwam Timo is de vierde set niet meer in het spel. Tussenstand 2-2. 

O man, wat een spektakel van een finale volgt nu de dicider. De game ging gelijk op naar 9-9. Thomas had het voordeel om te mogen beginnen met serveren. Een lange no spin service die Timo keurig terug bracht maar de FH topspin was te oppermachtig. De matchpoint ging bijna op de hetzelfde manier maar helaas door een mislukte blok ging Thomas met de winst vandoor. Echt een mooie finale met twee fantastische spelers. Thomas pakt het goud en Timo het zilver met een gouden randje. Erg knap Timo. Petje af…..en gefeliciteerd!!

Verslag door Cheuk W. Ko

Toernooimaanden bij HTTC 2023

Dubbelkampioenschap

Op 19 december was terug van weggeweest het dubbelkampioenschap. Het was gezellig druk met 20 deelnemende teams, die in vijfkampen streden om een plekje in de kwartfinales. Doordat er met voorgift werd gespeeld konden zowel sterke als minder sterke teams een plekje in de knock out fase bemachtigen. Het toernooi eindigde met een spannende finale tussen Kevin en Ramon tegen Sandeep en Coen. Waarbij Kevin en Ramon uiteindelijk aan het langste eind trokken.

De top drie in het dubbeltoernooi (Ramon & Kevin, Henk & Pim, Koen & Sandeep)

Dubbel clubkampioenschap

Deel één van de clubkampioenschappen vond plaats op 13 januari. Deelnemers konden meedoen als ze een rating (of speelsterkte) hadden van 1000 of lager. Het aantal aanmeldingen had met 36 een nieuwe recordhoogte. Er waren prijzen te winnen in drie klassen, C, D en E. In elke klasse kwamen de deelnemers uit in twee poules van zes of vijf. Klasse E bestond uit zesde klassers en recreanten, deze klasse werde gewonnen door Wim die in de finale Gerrit versloeg. Klasse D bestond uit vijfde en zesde klassers, Aditya won de D klasse, in de finale was hij te sterk voor Ruben. De vierde klassers kwamen uit in klasse C. In de finale toonde Frans zich te sterk voor Luca en werd dus winnaar van de C klasse.

De finalisten in de C-, de D-, en de E-klasse (Luca, Frans, Aditya, Ruben, Gerrit, Wim)

Een week later vond deel 2 van de clubkampioenschappen plaats. Ditmaal mochten niet alleen deelnemers met een rating van boven de 1000 strijden om eeuwige roem, ook de halve finalisten uit de C klasse mochten meedoen, waardoor er precies 24 deelnemers waren. Het toernooi begon met kleine poules van drie, waarna de deelnemers doorschoven naar klasse A of klasse B. De B klasse bestond uit twee poules van vier, waarbij de top 2 via kruisfinales een plekje in de finale kon halen. Dti leidde tot een finale waar Fons verslagen werd door Hans, waarmee Hans zich tot winnaar van de B klasse mocht kronen.

Ook in de vier poules in de A klasse was een plek in de top 2 nodig om de knock-out fase te halen. Na een aantal (in)spannende rondes, volgde laat op de avond de finale tussen Ramon en Tycho. Tycho was hierin de sterkste en is de clubkampioen van 2023!

A-Klasse: Tycho & Stijn

B-klasse: Hans en Fons

Verslag Basisscholen toernooi Houten 2023

Op zaterdag 21 januari organiseerde de Houtense Tafeltennis-Club (HTTC) het Basisscholen kampioenschappen voor de kinderen uit Houten. In het clubkantine werden de deelnemers en meegekomen begeleiders welkom geheten en konden zich opmaken voor de titel Basisschool kampioen in tafeltennis. Rond 10:00u werd er voorafgaand een clinic gegeven door één van onze jeugdtrainers. Zo’n 20 deelnemers uit groep 6, 7 en 8 deden enthousiast mee aan de warming up, spelletjes en oefeningen om een beetje in te komen. Na de lunchpauze werden de indeling van de zeskampen bekend gemaakt.

Poule APoule B
Baukje (Johannes Bogermanschool)Joab (De Zonnewijzer)
Rasmus (Ridderspoor)Gijs (De Plantage)
Ticho (De Zonnewijzer)Jonas (Johannes Bogermanschool)
Lucas  (De Plantage)Thirza (Johannes Bogermanschool)
Stan (De Plantage)Noël (De Zonnewijzer)
Alyah (Het Mozaïek)Ralph (Johannes Bogermanschool)
  
Poule C
Eva (Johannes Bogermanschool)
Hugo (Ridderspoor)
Niek (De Plantage)
Geke (Johannes Bogermanschool)
Freddy (Johannes Bogermanschool)
Hanna (De Zonnewijzer)

Naast het strijden om de wisselbeker werd ook een evenement gehouden voor de Service Challenge. Alle deelnemers mogen met een aantal ballen voorwerpen raken met de geoefende opslag. De voorwerpen werden per rondes kleiner en ontstond een spannende finale tussen Hanna van De zonnewijzer en Freddy van de Johannes Bogermanschool. Hun klas-en schoolgenoten deed hun best om deze twee kanjers aan te moedigen. Na een mooie reeks van slagen is Freddy de gelukkige winnaar en mocht de Service Challenge beker met naar huis nemen.

We kunnen zeggen dat we een leuk en gezellige dag hebben gehad. En genoten van de mooie partijen die we hebben gezien. De organisatie had het lastig maar na alle eerlijkheid de scores berekend te hebben. Mogen we met volle overtuigen roepen dat de basisschool Ridderspoor kampioen is geworden. Ook alle winnaars van de poule fase……… gefeliciteerd met jullie individuele prijs!

Tot slot willen wij van de organisatie de deelnemers en de vrijwilligers van HTTC bedanken voor hun bijdrage. Voor de kinderen die mee hebben gedaan en nog meer willen weten over tafeltennissen. Loop binnen en doe lekker mee!

Namens de Jeugdcommissie HTTC