45 Jarige jubileumfeest HTTC

Op zaterdag 3 juni vierden we op de club het 45-jarige jubileum van HTTC (Heel Toffe Tafeltennis Club). Vanaf 16:00 uur was iedereen al uitgenodigd om een balletje te komen slaan, terwijl voor de jeugd een heel middagprogramma was voorbereid. In de kantine waren de tafels bezaaid met allerlei gezelschapsspelletjes, en kon er een drankje gedaan worden. Goed nieuws voor onze portemonnee in de toekomst, onze jongste generatie bevat een aantal economisch georiënteerde genieën: Gert maakte geen schijn van kans bij monopoly.

Rond zessen was de officiële aanvangstijd van de barbecue. Deze vond plaats in het steegje naast het gebouw, waar de strijders van de organisatie de partytenten en tijdelijke buitenbar al hadden staan. Gretig en glimlachend zat Ed daar op zijn stoeltje met een pinapparaat, ons de plastic “munten” aan te smeren voor 2 euro per stuk. Gelukkig deed de bar mee aan deze geïmproviseerde economie en kon je van dat plastic goud heerlijk gekoelde drankjes krijgen, verzorgd door een leger aan barmannen (wie ik niet bij naam ga noemen, uit angst er 1 te vergeten, maar jullie werden gewaardeerd!) 

Na lang wachten en genieten van de goochelkunsten van magiër Michel waren de barbecues eindelijk warm en kon het eten beginnen. Dat mensen die middag al lang hadden getafeltennist was duidelijk, want wat een rij…. Stelletje hongerlappen. Het aanbod was divers en lekker, met een aantal salades, een flinke schaal aan vlees en een krat vol stokbrood waar Mitchel waarschijnlijk spierpijn aan over heeft gehouden. Ook voor de jeugd was er een speciaal aanbod, en met de vegetariërs werd flink rekening gehouden (we zijn irritant, ik weet het, maar dat was ongekend goed vegavlees, petje af).

Na de barbecue en een (niet bijzonder originele, maar erg gemeende) speech van onze voorzitter Kevin, begon de avond pas echt. Deze werd eerst vergezeld met live-muziek, verzorgd door de gezellige gitarist Chiel (wat een heerlijke alliteratie). Na zijn vertrek werd (een poging tot) de muziek verzorgd door iedereen die zich geroepen voelde tot een gezellige karaoke sessie. Ondertussen werden de spelletjes ook weer tevoorschijn gehaald. Uiteraard werd er zo nu en dan een balletje geslagen, waar een aantal nieuwe bat-grepen zijn uitgevonden; eerstvolgend wk hoop ik ook spelers met 2 of 3 batjes per hand te zien!

Na twaalven verhuisde het feest-gemeenschap naar onze oude vertrouwde bar binnen in de club, waar het legale decibellimiet niet meer van toepassing was en dus luidruchtig doorgefeest kon worden. De meezingers werden aangezet en de polonaise volgde automatisch. Onderstaand een aantal erg blije foto’s van de middernacht avonturen. Hopelijk had Ruud geen luizen  zitten op die pet van hem (maar dat zal vast niet met zo weinig haar). Aan al het goede komt echter een einde, en rond half 5 vertrokken de laatste feestbeesten naar huis. Al met al een topdag/avond/nacht geweest!

Graag schrijven we over 45 jaar weer stukje voor jullie, uw niet officieel gelicenseerde verslaggevers die misschien wel weer een taalcursus kunnen gebruiken:

Ruben en Thijs.

Foto’s zijn gemaakt door Willem Kox www.atfoto.nl (Neem vooral een kijkje op zijn website!)