Archieven 2024

Nieuwe Afrasteringen in de zaal

Zoals jullie wellicht al hebben gezien, hebben we sinds kort nieuwe afrasteringen in de zaal staan. Joost Helbo wilde met zijn bedrijf Interaxy een bijdrage leveren aan de club door middel van sponsoring. We hebben gezamenlijk gekeken naar wat we de beste optie vonden en het vervangen van een deel van de afrasteringen had de voorkeur.

De eerste levering was niet naar wens door gebruik van een nieuw frame, maar dat werd snel opgelost. Zo konden Joost en teamgenoot Sander op de eerste dag van de lente op de eerste tafel de nieuwe afrasteringen inwijden. En daar kreeg Joost vleugels van, want hij won zijn beide enkels (in de duo-competitie).

Ook het bord boven de ingang was hard aan vervanging toe. Dat is dus ook aangepakt en het nieuwe bord, naar ontwerp van Fleur de Kroon, hangt inmiddels. Daarnaast is ook de tv vervangen door een  veel nieuwer exemplaar. Deze is door Rien Krijger ter beschikking gesteld aan de club. Zo gaan we met een frisse uitstraling het nieuwe seizoen in.

Bedankt Joost, Fleur en Rien!

Clubkampioenschap — Editie 2024 Voor Lage Ratings

Op 19 januari was het zover, 21 deelnemers stonden in de startblokken voor de clubkampioenschappen in de C-,D- en E-klasse. Het toernooi begon met 7 driekampen. Hierna mochten de nummers 1 verder in de C-klasse, de nummers 2 in de D-klasse en de nummers 3 in klasse E, waar nog zevenkampen gespeeld zouden worden. De hele avond werd best of three gespeeld, zodat er veel wedstrijden gespeeld konden worden, zonder dat het té lang zou duren.

De voorrondes kenden enkele (kleine) verrassingen. Mitchell en Hans wisten beiden de C-klasse te bereiken, ten koste van Yuriy en Peter, terwijl Willy zichzelf terug kon vinden in de D-klasse na winst tegen Michel. Daarna werden de zevenkampen gespeeld.

In de E-klasse wist Michel wel alles overtuigend te winnen, daarachter was het spannend, Arjan haalde op onderling resultaat de tweede plek boven Anke. Klasse D werd gewonnen door Peter, die op onderling resultaat nieuwkomer Yuriy voorbleef. Jorn haalde de derde plek in deze poule. Ook in de C-klasse zat het dicht bij elkaar. Jan en Aditya eindigden op evenveel punten, maar op onderling resultaat werd Jan eerste. Mitchell legde beslag op de derde plek. Gefeliciteerd aan alle winnaars!

Als organisatie kijken we terug op een leuk en geslaagd toernooi, waarbij de voorrondes goed uitpakten en ervoor zorgden dat in de zevenkampen maximaal veel spannende wedstrijden werden gespeeld.

Tot volgend jaar!

Herman en Jorn

C-KlasseKlasseringPunten
Jan Kints15
Aditya Mishra25
Mitchell Westerveld34
Eric van Zijl Langhout43
Ruben Riemens52
Frans van Mil61
Hans van Gemert 71
D-KlasseKlasseringPunten
Peter van der Pijl15
Yuriy Bayder 25
Jorn Hoornhoud34
Thijs van de Meer 43
Sander de Boer-Laeven52
Willy Wagenmans61
Remon van Ramele71
E-KlasseKlasseringPunten
Michel Vredendaal16
Arjan Kingma24
Anke Eling34
Bertus de jong43
Gerrit Teeuw53
Frank Bijkerk61
Roger Schmitz70

Oud en nieuw dubbeltoernooi 2023

Op het randje van het oude jaar werd nog het dubbeltoernooi gehouden. Sommige dingen waren hetzelfde als andere jaren, zoals het spelen met voorgift en de grote opkomst: 23 teams. Nieuw waren dit jaar de oliebollen en appelbeignets. Ook de indeling van het toernooi was iets gewijzigd. De organisatie had van onze geliefde voorzitter het verzoek gekregen of hij een minder grote voorgiften hoefde weg te geven dit jaar, wat geleid heeft tot een andere indeling waarin de grote krachtsverschillen werden uitgesteld tot de knock-out rondes. Het toernooi startte met 4 vijf- en zeskampen waarna de nummers 1 en 2 doorgingen naar de knock-out fase.

In de poule A gingen zowel Stijn en Sven, als Akar en Arjan overtuigend door. Poule B was spannender, waar achter Henk en Pim de tweede plaats nipt werd behaald door Jorn en Herman, door Andreas/Elske en Fons/Luca op onderling resultaat achter zich te laten. In poule C werden Frans en Jan ongeslagen eerste, voor Eric en Michel. Margreet en Joost wonnen alles in de D-poule, Yuriy en Theo gingen als tweede door.

Poule AKlasseringPunten
Stijn en Sven14
Akar en ArjanL24
Choi en Sander vZ32
Jelle en Hans Adriaans42
Antwan en Kevin52
SanderB en Ed61
Poule BKlasseringPunten
Henk en Pim15
Jorn en Herman24
Andeas en Elske33
Fons en Luca42
Gert en Sander Bol51
Poule CKlasseringPunten
Frans en Jan15
Eric en Michel24
Thijs en Ruben33
Jolan en Remon42
Paul en Gerrit51
Mitta en Willem60
Poule DKlasseringPunten
Margreet en Joost15
Yuriy en Theo24
Fien en Nathalie33
Mariska en Anke42
Volkert en Roger51
Chantal en Jeroen60

De poulefase kende redelijke beschaafde voorgiften, met veel 2-0, 3-0 standen. In de kwartfinales werd het een ware clash tussen de ratings met voorgiften rond de 10-0. De clash viel met overmacht uit in het voordeel van de hoge ratings, die hun partijen vrij overtuigend wisten te winnen. Enkel Joost en Margreet hadden tegen Herman en Jorn de winst voor het oprapen, maar lieten het net uit hun handen glippen. In de ene halve finale won het duo Stijn/Sven nipt van Herman/Jorn, in de andere

wonnen Akar/Arjan in drieën van Henk/Pim. De finale was spannend, maar Stijn en Sven speelden de hele avond erg sterk wisten daardoor ook de winst te pakken in de finale en zich tot dubbelkampioenen te kronen van 2023.

Groeten van de organisatie,

Herman en Jorn

Kwartfinales

Stijn/Sven – Eric/Michel 2-0

Akar/Arjan – Frans/Jan 2-0

Henk/Pim – Yuriy/Theo 2-0

Herman/Jorn – Margreet/Joost 2-1

Halve finales

Stijn/Sven – Herman/Jorn 2-0

Akar/Arjan – Henk/Pim 2-1

Finale

Stijn/Sven – Akar/Arjan 2-0