Coronaprotocol voor competitiespelers van andere verenigingen

Beste bezoekende competitiespelers,

Onderstaand het Coronaprotocol wat op dit moment (20 aug. 2020) geldt bij HTTC. Er worden geen wijzigingen verwacht, maar houd voor de laatste versie onze website (www.httc.nl) in de gaten. We verzoeken jullie om dit voor jullie komst goed door te lezen en de regels te volgens tijdens de aanwezigheid in ons gebouw. Ter info: De regel over buitenstaanders geldt niet voor spelers die bij ons competitie komen spelen, maar enkel voor vrij spelen.

Hartelijk dank voor jullie medewerking en een sportief seizoen gewenst.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van HTTC

HTTC hanteert de volgende regels:

Blijf thuis als:

 • Blijf thuis als je (milde) klachten hebt; verlies van reuk en/of smaak , neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts boven de 38 graden.
 • Blijf ook thuis als iemand in je huishouden koorts boven de 38 graden en/of benauwdheidsklachten heeft. Pas als iedereen 24 uur klachtenvrij is, kan je weer sporten.
 • Blijf thuis als je contact hebt gehad met iemand die positief is getest op COVID-19. Blijf in ieder geval 14 dagen na het laatste contact thuis.

In het gebouw geldt:

 • Als tijdens de aanwezigheid in het HTTC-gebouw klachten, als genoemd onder “Blijf thuis als”, ontstaan, ga dan naar huis. Omdat dit in het belang van ieders gezondheid is, zijn wij genoodzaakt om in voornoemd geval de betreffende speler vriendelijk doch dringend te verzoeken het gebouw te verlaten. Neem thuis contact op met de GGD om getest te worden en stel het bestuur bij een besmetting zo spoedig mogelijk op de hoogte.
 • Bij binnenkomst worden alle namen genoteerd. Dat is ten behoeve van eventueel contactonderzoek. Deze gegevens dienen we vier weken te bewaren en worden daarna vernietigd.
 • Kleedruimtes en douches zijn weer geopend, met inachtneming van de anderhalve meter. Dit betekent dat er in zowel de dames als heren kleedruimtes/douches maximaal vier personen tegelijk aanwezig mogen zijn. Is de kleedkamer vol, wacht dan in de kantine (ook met anderhalve meter afstand). Dit maximum van vier personen geldt alleen als er zich leden van 19 jaar en ouder in de kleedkamer bevinden. Voor leden van 18 jaar en jonger geldt deze onderling dus niet. Door de beperkte ruimte verzoeken we iedereen om zijn/haar sporttas mee te nemen de zaal in.
 • In verband met alle hygiënemaatregelen doen wij een dringend verzoek aan iedereen om te douchen na het spelen. Na overleg met het RIVM is gebleken dat dit in hetzelfde rijtje past als het handenwassen, mits dit met douchegel/zeep gebeurt. We willen het niet verplichten, maar verzoeken iedereen om douchespullen (handdoek én douchegel) mee te nemen, zodat er na afloop van het spelen gedoucht kan worden.
 • Voorlopig moeten we een vol=vol beleid hanteren. Dat betekent dat er twintig personen kunnen spelen, want we hebben tien tafels. Dubbelen is niet toegestaan. We hebben vijf stoelen (lichtblauwe vlakken in de afbeelding op de volgende pagina) staan in de kantine (om de anderhalve meter te kunnen waarborgen) en ook in de zaal zijn enkele plaatsen beschikbaar. Zo kunnen er nog mensen wachten om door te kunnen draaien. We kunnen zo maximaal 30 personen (exclusief barvrijwilligers) kwijt en als we daar over heen gaan, zullen we mensen weg moeten sturen. Reserveren is vanaf 1 juli niet meer nodig en dus ook niet mogelijk. Om te grote drukte te voorkomen, gaan we vooralsnog niet open voor mensen die geen lid zijn van HTTC, waar we dat normaal gesproken ’s zomers wel doen. Uitzondering hierop zijn potentiële leden. Als er blijkt dat er meestal genoeg ruimte is, kunnen we er voor kiezen om alsnog open te gaan voor niet-leden.
 • Binnen HTTC geldt éénrichtingsverkeer (zie afbeelding). Deze pijlen staan ook op de grond van de kantine.
Looprichtingen
 • In de kokers waar je normaal gesproken de balletjes uit haalt, zitten de gebruikelijke witte balletjes. De bovenkant van deze kokers zullen wij dicht doen, zodat je niet per ongeluk een balletje terug in de koker stopt. Het is namelijk de bedoeling dat je de gebruikte ballen in een emmer stopt, die in de kantine bij de uitgang van de zaal komt te staan. Zo kunnen de balletjes na gebruik gedesinfecteerd worden.
 • Voor wie dat wil, zijn bij de bar bakjes met oranje balletjes beschikbaar. Op deze manier kunnen twee mensen tegen elkaar spelen (de één serveert met wit, de ander met oranje), zonder dat je elkaars balletjes aan hoeft te raken. De oranje balletjes mogen na afloop weer terug in het bakje ingeleverd worden aan de bar. Deze worden dan apart gedesinfecteerd en hoeven dus niet in de emmer in de kantine. Gebruik van oranje balletjes is optioneel. Verzoek is wel om oranje balletjes met de voeten terug te schoppen in geval van “let” en daarmee de keuze van iemand de met oranje speelt te respecteren.
 • Ook de tafels dienen aan het eind van de speeltijd (ochtend én avond) gereinigd te worden met lauwwarm water met een scheutje natuurazijn.

Kort samengevat zijn de belangrijkste regels:

 • Volg altijd de laatste richtlijnen van het RIVM.
 • Volg de aanwijzingen onder het kopje “Blijf thuis als”.
 • Maak gebruik van de douches na het spelen
 • Vol=vol. Maximaal 30 personen.
 • Volg het éénrichtingsverkeer, aangegeven met pijlen op de grond.
 • Dubbelen is niet toegestaan.