We zijn weer open!

Eindelijk, WE MOGEN WEER!! Vanaf 19 mei mogen de binnensporten weer plaatsvinden. Er zijn natuurlijk wel enkele regels waar we ons aan moeten houden. We gaan weer uit van ons standaard “Corona-protocol” (te vinden op de volgende pagina’s). De belangrijkste zaken:

 • Blijf thuis bij klachten.
 • Registratie bij binnenkomst. Op de computer in de kantine moet bijgehouden worden wij er op welke datum geweest zijn. Voor de trainingen en bij de ochtendgroepen zullen de trainers en/of contactpersonen dit bijhouden. Dit staat ook in onderstaand protocol, maar is nu nog belangrijker, omdat het nu als reservering geldt.
 • Er mag niet gewisseld worden van tegenstander. Zolang als er binnen met maximaal twee personen tegelijk getraind mag worden, is dit helaas niet toegestaan. Uitzondering hierop zijn spelers tot en met 26 jaar oud. Deze mogen onderling wel wisselen.
 • Er dient binnen het gebouw een mondkapje gedragen te worden, behalve tijdens het tafeltennissen.
 • Kleedkamers zijn gesloten. Toilet is wel geopend. Kleed je dus thuis om en wissel bij HTTC alleen van schoeisel. Niet tafeltennissen met schoenen die buiten gebruikt worden om onze vloer te beschermen.
 • De kantine is nog wel gesloten, maar als het weer het toelaat mogen we tot 20:00 uur gebruik maken van het terras. Zet dus tafels (voor maximaal twee personen per tafel) buiten, geniet van een versnapering en spek de clubkas.
 • Er mogen maximaal 30 personen (exclusief trainers, barvrijwilligers) in de zaal/bar aanwezig zijn. Als we daar over heen gaan, zullen we mensen weg moeten sturen.


Als we ons goed aan de regels houden, kunnen we vanaf woensdag 19 mei weer gebruik maken van onze faciliteiten en dan hoeven we hopelijk niet meer dicht.

Blijf gezond en tot snel.

Het bestuur

HTTC hanteert de volgende regels:

Blijf thuis als:

 • Blijf thuis als je (milde) klachten hebt; verlies van reuk en/of smaak , neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts boven de 38 graden.
 • Blijf ook thuis als iemand in je huishouden koorts boven de 38 graden en/of benauwdheidsklachten heeft. Pas als iedereen 24 uur klachtenvrij is, kan je weer sporten.
 • Blijf thuis als je contact hebt gehad met iemand die positief is getest op COVID-19. Blijf in ieder geval 14 dagen na het laatste contact thuis.

In het gebouw geldt:

 • Als tijdens de aanwezigheid in het HTTC-gebouw klachten, als genoemd onder “Blijf thuis als”, ontstaan, ga dan naar huis. Omdat dit in het belang van ieders gezondheid is, zijn wij genoodzaakt om in voornoemd geval de betreffende speler vriendelijk doch dringend te verzoeken het gebouw te verlaten. Neem thuis contact op met de GGD om getest te worden en stel het bestuur bij een besmetting zo spoedig mogelijk op de hoogte.
 • Bij binnenkomst worden alle namen genoteerd. Dat is ten behoeve van eventueel contactonderzoek. Deze gegevens dienen we vier weken te bewaren en worden daarna vernietigd.
 • Er dient binnen het gebouw een mondkapje gedragen te worden, behalve tijdens het tafeltennissen.
 • Kleedkamers zijn gesloten. Toilet is wel geopend. Kleed je dus thuis om en wissel bij HTTC alleen van schoeisel. Niet tafeltennissen met schoenen die buiten gebruikt worden om onze vloer te beschermen.
 • Voorlopig moeten we een vol=vol beleid hanteren. Dat betekent dat er twintig personen kunnen spelen, want we hebben tien tafels. Dubbelen is niet toegestaan. We hebben vijf stoelen (lichtblauwe vlakken in de afbeelding op de volgende pagina) staan in de kantine (om de anderhalve meter te kunnen waarborgen) en ook in de zaal zijn enkele plaatsen beschikbaar. Zo kunnen er nog mensen wachten om door te kunnen draaien. We kunnen zo maximaal 30 personen (exclusief barvrijwilligers) kwijt en als we daar over heen gaan, zullen we mensen weg moeten sturen. Om te grote drukte te voorkomen, gaan we vooralsnog niet open voor mensen die geen lid zijn van HTTC, waar we dat normaal gesproken ’s zomers wel doen. Uitzondering hierop zijn potentiële nieuwe leden. Als er blijkt dat er meestal genoeg ruimte is, kunnen we er voor kiezen om alsnog open te gaan voor niet-leden.
 • Binnen HTTC geldt éénrichtingsverkeer (zie afbeelding). Deze pijlen staan ook op de grond van de kantine.
 • In de kokers waar je normaal gesproken de balletjes uit haalt, zitten de gebruikelijke witte balletjes. De bovenkant van deze kokers zullen wij dicht doen, zodat je niet per ongeluk een balletje terug in de koker stopt. Het is namelijk de bedoeling dat je de gebruikte ballen in een emmer stopt, die in de kantine bij de uitgang van de zaal komt te staan. Zo kunnen de balletjes na gebruik gedesinfecteerd worden.
 • Voor wie dat wil, zijn bij de bar bakjes met oranje balletjes beschikbaar. Op deze manier kunnen twee mensen tegen elkaar spelen (de één serveert met wit, de ander met oranje), zonder dat je elkaars balletjes aan hoeft te raken. De oranje balletjes mogen na afloop weer terug in het bakje ingeleverd worden aan de bar. Deze worden dan apart gedesinfecteerd en hoeven dus niet in de emmer in de kantine. Gebruik van oranje balletjes is optioneel. Verzoek is wel om oranje balletjes met de voeten terug te schoppen in geval van “let” en daarmee de keuze van iemand de met oranje speelt te respecteren.
 • Ook de tafels dienen aan het eind van de speeltijd (ochtend én avond) gereinigd te worden met lauwwarm water met een scheutje natuurazijn.

Kort samengevat zijn de belangrijkste regels:

 • Volg altijd de laatste richtlijnen van het RIVM.
 • Volg de aanwijzingen onder het kopje “Blijf thuis als”.
 • Vol=vol. Maximaal 30 personen.
 • Volg het éénrichtingsverkeer, aangegeven met pijlen op de grond.
 • Dubbelen is niet toegestaan.