Verdere versoepelingen bij HTTC

Beste Leden,

“De cijfers” gaan gelukkig de goede kant op. Dat betekent dat de overheid vanaf aanstaande zaterdag de volgende stap zet in de versoepelingen. Voor ons houdt dat in dat er vanaf maandag 7 juni weer meer mogelijk is bij HTTC. De veranderingen zijn:

Er mag weer gewisseld worden van tegenstander. Ook boven de 26 jaar;
Kleedkamers en douches zijn weer geopend. Ook het advies om na afloop te douchen keert hier mee terug. Er is hier weer contact over geweest met het RIVM. Hun standpunt hierin (het advies om te douchen) is nooit gewijzigd. De overheid heeft alleen de faciliteiten gesloten om mensen te stimuleren zo kort mogelijk aanwezig te zijn op de verenigingen;
De kantine is weer geopend. Deze is nu (net als een eventueel gecreëerd terras op mooie dagen) geopend tot 22:00 uur. Het is alleen niet toegestaan om plaats te nemen aan de bar.

In de bijlage staat het volledige overzicht van de per 7 juni geldende corona-regels bij HTTC.

Verder willen we iedereen op het hart drukken om, voor je vertrekt, nog een blik op de zaal en de kantine te werpen. Zijn de balletjes opgeruimd, de tafels afgenomen en laten we het netjes achter voor de volgende groep. We doen het met zijn allen, dus laat alles zo achter als je het zelf ook graag aan zou treffen!

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur

HTTC hanteert de volgende regels:

Blijf thuis als:

 • Blijf thuis als je (milde) klachten hebt; verlies van reuk en/of smaak , neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts boven de 38 graden.
 • Blijf ook thuis als iemand in je huishouden koorts boven de 38 graden en/of benauwdheidsklachten heeft. Pas als iedereen 24 uur klachtenvrij is, kan je weer sporten.
 • Blijf thuis als je contact hebt gehad met iemand die positief is getest op COVID-19. Blijf in ieder geval 14 dagen na het laatste contact thuis.

In het gebouw geldt:

 • Als tijdens de aanwezigheid in het HTTC-gebouw klachten, als genoemd onder “Blijf thuis als”, ontstaan, ga dan naar huis. Omdat dit in het belang van ieders gezondheid is, zijn wij genoodzaakt om in voornoemd geval de betreffende speler vriendelijk doch dringend te verzoeken het gebouw te verlaten. Neem thuis contact op met de GGD om getest te worden en stel het bestuur bij een besmetting zo spoedig mogelijk op de hoogte.
 • Bij binnenkomst worden alle namen genoteerd. Dat is ten behoeve van eventueel contactonderzoek. Deze gegevens dienen we vier weken te bewaren en worden daarna vernietigd.
 • Er dient binnen het gebouw een mondkapje gedragen te worden, behalve tijdens het tafeltennissen.
 • Kleedkamers en douches zijn weer geopend. Ook het advies om na afloop te douchen keert hier mee terug (zie toelichting in de inleiding).
 • Voorlopig moeten we een vol=vol beleid hanteren. Dat betekent dat er twintig personen kunnen spelen, want we hebben tien tafels. Dubbelen is niet toegestaan. We hebben vijf stoelen (lichtblauwe vlakken in de afbeelding op de volgende pagina) staan in de kantine (om de anderhalve meter te kunnen waarborgen) en ook in de zaal zijn enkele plaatsen beschikbaar. Zo kunnen er nog mensen wachten om door te kunnen draaien. We kunnen zo maximaal 30 personen (exclusief barvrijwilligers en trainers) kwijt en als we daar over heen gaan, zullen we mensen weg moeten sturen. Om te grote drukte te voorkomen, gaan we vooralsnog niet open voor mensen die geen lid zijn van HTTC, waar we dat normaal gesproken ’s zomers wel doen. Uitzondering hierop zijn potentiële nieuwe leden. Als er blijkt dat er meestal genoeg ruimte is, kunnen we er voor kiezen om alsnog open te gaan voor niet-leden.
 • Binnen HTTC geldt éénrichtingsverkeer (zie afbeelding). Deze pijlen staan ook op de grond van de kantine.
 • In de kokers waar je normaal gesproken de balletjes uit haalt, zitten de gebruikelijke witte balletjes. De bovenkant van deze kokers zullen wij dicht doen, zodat je niet per ongeluk een balletje terug in de koker stopt. Het is namelijk de bedoeling dat je de gebruikte ballen in een emmer stopt, die in de kantine bij de uitgang van de zaal komt te staan. NTTB-richtlijnen schrijven voor dat deze de volgende dag weer gebruikt kunnen worden. Het verzoek is dan ook aan de eerste op een speeldag (maandagochtend, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagochtend en vrijdagochtend) om de balletjes uit deze bak weer in de kokers te stoppen. Schoonmaken en/of desinfecteren is dus niet verplicht.
 • Voor wie dat wil, zijn bij de bar bakjes met oranje balletjes beschikbaar. Op deze manier kunnen twee mensen tegen elkaar spelen (de één serveert met wit, de ander met oranje), zonder dat je elkaars balletjes aan hoeft te raken. De oranje balletjes mogen na afloop weer terug in het bakje ingeleverd worden aan de bar. Deze worden dan apart gedesinfecteerd en hoeven dus niet in de emmer in de kantine. Gebruik van oranje balletjes is optioneel. Verzoek is wel om oranje balletjes met de voeten terug te schoppen in geval van “let” en daarmee de keuze van iemand de met oranje speelt te respecteren.
 • Ook de tafels dienen aan het eind van de speeltijd (ochtend én avond) gereinigd te worden met lauwwarm water met een scheutje natuurazijn.

Kort samengevat zijn de belangrijkste regels:

 • Volg altijd de laatste richtlijnen van het RIVM.
 • Volg de aanwijzingen onder het kopje “Blijf thuis als”.
 • Vol=vol. Maximaal 30 personen.
 • Volg het éénrichtingsverkeer, aangegeven met pijlen op de grond.
 • Dubbelen is niet toegestaan.