Clubkampioenschap 2022 voor ratings onder 1000

Clubkampioenschap 2022 voor ratings onder 1000
Verslag door Herman

Op 9 september 2022 was het tweede deel van de club aan de beurt. Dit toernooi was voor de spelers en speelsters die een rating hebben van lager dan 1000 of helemaal geen officiële rating. Er waren 28 aanmeldingen, een recordaantal in deze categorie. Om 19:45 was praktisch iedereen aanwezig, zodat we mooi op tijd konden startten. De organisatie had gekozen voor een kleinere C-klasse met 10 man bestaande uit spelers met 4e/5e klasse niveau, verdeeld over 2 poules. De D-klasse bestond uit 6e klasse en recreanten verdeeld over 3 poules van 6.

Strijdend in de poulefase

D) Klasse
Poulefase: Omdat er maar 2 tafels per zeskamp beschikbaar waren, speelde de D-klasse best of three, ipv het gebruikelijke best of five. Na de poules gingen de nummers 1 en 2 door naar de kwartfinales, aangevuld met de twee beste nummers 3. Poule a bleek de sterkste poule te zijn deze avond, want ze leverde drie halve finalisten en twee finalisten. Indrajeet werd eerste, Timo tweede en Anke derde, Mitchell had evenveel punten als Anke, maar viel op onderling resultaat net buiten de boot, voor Theo (5e) en Sander (6e) kwam het toernooi nog te vroeg om hoge ogen te gooien. Poule b werd ongeslagen gewonnen door Paul, die Willy (2e) en Remon (3e) achter zit liet, maar ook zij stroomden door naar de knock out rondes. Willem(4e), Frank(5e) en Fien(6e) vormden de achterhoede van deze poule. Mark won alle wedstrijden in Poule c en werd daardoor eerste, vlak gevolgd door Arjan die doorging als 2e. Doordat Thijs(3e), Mariska(4e) en Jeroen(5e) allemaal van elkaar wonnen haalde niemand genoeg punten om als beste nummer 3 door te gaan, de laatste plaats in poule c werd bezet door Chantal.

De finale rondes
Indrajeet won van Remon (2-1). De wedstrijden Timo – Arjan, Anke-Paul en Willy-Mark eindigden allen in 2-0. In de halve finales werd Willy, winnaar van vorig jaar, verslagen door Anke (2-0) en ook Indrajeet haalde de finale door Timo met 2-0 te verslaan. De finale tussen Indrajeet en Anke was spannend en van goed niveau, maar Indrajeet trok met 3-1 aan het langste eind (11-5, 9-11, 11-7, 11-9). Gefeliciteerd met het clubkampioenschap klasse D, Indrajeet!

C) Klasse
Poulefase: De deelnemer uit klasse C werden verdeeld over twee poules van vijf. De top 2 van elke poule kon via kruisfinales de finale van C halen en in beide poules maakten tot de laatste ronde vier van de vijf spelers hier nog daadwerkelijk kans op. In Poule a wisten Jorn(1e) en Frans(2e) zich beiden te plaatsen met 3 punten. Jolan (kwam te laat op gang) en Aditya (te vroeg gepiekt) kwamen net te kort. Jan wilde te snel voor de winners gaan en dat kostte hem punten, waardoor een goede klassering er niet in zat. Poule b werd gewonnen door Elske, door op onderling resultaat Theo onder zich te houden. Jason (3e) en Luca (4e) volgden met allebei twee punten. Ruben zat er een aantal keer dichtbij, maar moest toch genoegen nemen met de 5e plek.

De finales
Jorn en Theo kwamen elkaar tegen in de halve finale, waarin Jorn duidelijk sterker bleek (3-0). Elske en Frans speelden een spannender partij die in vijven gewonnen werd door Elske. Ook de finale tussen Jorn en Elske was erg spannend en werd pas in vijven beslist. Jorn kwam 1-0 en 2-1 voor, waarna Elske de stand gelijk trok. Ook in de vijfde game liep Jorn uit aan het begin van de game, maar na een nieuwe comeback van Elske mocht zij zich de winnaar noemen van de C-klasse. Proficiat Elske!

Afsluiting
Om 23:30 kwam een einde aan een geslaagd en bijzonder gezellig toernooi. Dank aan alle deelnemers en ook aan Ruud die weer trouw de bar verzorgde (dit ging uiteraard ook na 23:30 nog gewoon door). De editie van 2023 zal al in januari plaatsvinden, dus wil je je titel verdedigen of aas je op revenge, tot dan!

De finalisten: V.l.n.r. Indrajeet, Anke, Elske en Jorn