Clubkampioenschap 2022 voor ratings boven 1000

Clubkampioenschap 2022 voor ratings boven 1000
Verslag door Jorn

Op 2 september 2022 clubkampioenschappen HTTC senioren van start. Voor deze avond konden alle leden met een rating van boven de 1000 inschrijven. Er waren 21 aanmeldingen voor deze avond. De 11 deelnemers met de hoogte ratings gingen strijden in de A-klasse en de overige 10 deelnemers in de B-klasse.

A-klasse

Poule A was een spannende vijfkamp, want de helft van de partijen gingen in 5 games en iedereen won minstens 1 partij. Favoriet Kevin (hoogste rating) verloor zijn eerste partij tegen Stijn, maar zijn overige 3 overwinningen waren genoeg om als poulewinnaar door te gaan naar de halve finale. Stijn, clubkampioen van 2021 Akar en Jurjen hadden allen 2 punten. Op basis van het onderlinge resultaat was Stijn de gelukkige die als 2e ook doorging naar de halve finale. Akar werd 3e, Jurjen 4e en Ramon 5e.

Poule B was een zeskamp en hierin maakte Antwan zijn favorietenrol waar door al zijn 5 partijen te winnen. De strijd om de 2e plaats was een stuk spannender, Gert en Tycho eindigden beide met 3 punten. Tycho won de spannende onderlinge partij tegen Gert in 5 games en mocht daardoor als nummer 2 door naar de halve finale. Ook in deze poule won iedereen minstens 1 partij. Pim werd 4e, Bas 5e en Choi 6e.

Halve Finales:
Kevin – Tycho 3-1
Antwan – Stijn 3-0

Finale:
Kevin – Antwan 3-1 (11-2 11-9 5-11 11-7)

Kevin en Antwan (HTTC 1) zijn de enige leden met een rating van +1500 en waren in de halve finales duidelijk te sterk voor Tycho en Stijn uit het tweede team. In de finale begon Kevin ijzersterk en kwam verdiend op 2-0 voor. Antwan kwam in de 3e game sterk terug met aanvallend spel, maar in de 4e game was het toch weer Kevin die met gevarieerd spel Antwan de fouten liet maken. Kevin werd voor de 2e keer, nadat het in 2014 ook was gelukt, clubkampioen senioren HTTC. Gefeliciteerd!

B-klasse

Poule A werd knap gewonnen door Henk. Hij had veruit de laagste rating in de vijfkamp, maar was in topvorm en wist knap Cheuk K., Fleur en Coen te verslaan. Poulefavoriet Cheuk K. won ook 3 partijen en werd 2e. Coen en Joris wonnen beide 2 partijen, omdat Coen de onderlinge wedstrijd won werd hij 3e en Joris 4e. De enige vrouw deze avond was Fleur, maar helaas zat er geen overwinning in en werd ze 5e.

Poule B begon met een stunt, Cheuk W. won 3-0 van Hans, die een rating van 265 punten hoger had. Hans won daarna wel zijn overige duels in de vijfkamp en werd daardoor alsnog 1e in de poule. Cheuk W. deed het omgekeerde, hij verloor zijn overige partijen en werd laatste. Arjan had net als Hans 3 punten en werd door het onderlinge resultaat 2e. Fons won er 2 en werd 3e en Sven werd met 1 winstpartij 4e.

Halve Finales:
Henk – Arjan 0-3
Hans – Cheuk K. 0-3

Finale:
Arjan – Cheuk K. 1-3 (8-11 7-11 11-6 8-11)

Ook in de B-klasse kwamen de 2 deelnemers met hoogste rating in de finale. In de poulefase waren Arjan en Cheuk K. nog 2e geworden, maar in de halve finales waren ze oppermachtig. Beide halve finales werden overtuigend 3-0 gewonnen tegen poulewinnaars Henk en Hans. De finale was een leuke spannende pot tussen 2 teamgenoten met mooie rally’s. Uiteindelijk Cheuk K. de sterkste en ging met de eerste prijs naar huis. Top gedaan Cheuk K.!