Verslag Basisscholen toernooi Houten 2023

Op zaterdag 21 januari organiseerde de Houtense Tafeltennis-Club (HTTC) het Basisscholen kampioenschappen voor de kinderen uit Houten. In het clubkantine werden de deelnemers en meegekomen begeleiders welkom geheten en konden zich opmaken voor de titel Basisschool kampioen in tafeltennis. Rond 10:00u werd er voorafgaand een clinic gegeven door één van onze jeugdtrainers. Zo’n 20 deelnemers uit groep 6, 7 en 8 deden enthousiast mee aan de warming up, spelletjes en oefeningen om een beetje in te komen. Na de lunchpauze werden de indeling van de zeskampen bekend gemaakt.

Poule APoule B
Baukje (Johannes Bogermanschool)Joab (De Zonnewijzer)
Rasmus (Ridderspoor)Gijs (De Plantage)
Ticho (De Zonnewijzer)Jonas (Johannes Bogermanschool)
Lucas  (De Plantage)Thirza (Johannes Bogermanschool)
Stan (De Plantage)Noël (De Zonnewijzer)
Alyah (Het Mozaïek)Ralph (Johannes Bogermanschool)
  
Poule C
Eva (Johannes Bogermanschool)
Hugo (Ridderspoor)
Niek (De Plantage)
Geke (Johannes Bogermanschool)
Freddy (Johannes Bogermanschool)
Hanna (De Zonnewijzer)

Naast het strijden om de wisselbeker werd ook een evenement gehouden voor de Service Challenge. Alle deelnemers mogen met een aantal ballen voorwerpen raken met de geoefende opslag. De voorwerpen werden per rondes kleiner en ontstond een spannende finale tussen Hanna van De zonnewijzer en Freddy van de Johannes Bogermanschool. Hun klas-en schoolgenoten deed hun best om deze twee kanjers aan te moedigen. Na een mooie reeks van slagen is Freddy de gelukkige winnaar en mocht de Service Challenge beker met naar huis nemen.

We kunnen zeggen dat we een leuk en gezellige dag hebben gehad. En genoten van de mooie partijen die we hebben gezien. De organisatie had het lastig maar na alle eerlijkheid de scores berekend te hebben. Mogen we met volle overtuigen roepen dat de basisschool Ridderspoor kampioen is geworden. Ook alle winnaars van de poule fase……… gefeliciteerd met jullie individuele prijs!

Tot slot willen wij van de organisatie de deelnemers en de vrijwilligers van HTTC bedanken voor hun bijdrage. Voor de kinderen die mee hebben gedaan en nog meer willen weten over tafeltennissen. Loop binnen en doe lekker mee!

Namens de Jeugdcommissie HTTC