Toernooimaanden bij HTTC 2023

Dubbelkampioenschap

Op 19 december was terug van weggeweest het dubbelkampioenschap. Het was gezellig druk met 20 deelnemende teams, die in vijfkampen streden om een plekje in de kwartfinales. Doordat er met voorgift werd gespeeld konden zowel sterke als minder sterke teams een plekje in de knock out fase bemachtigen. Het toernooi eindigde met een spannende finale tussen Kevin en Ramon tegen Sandeep en Coen. Waarbij Kevin en Ramon uiteindelijk aan het langste eind trokken.

De top drie in het dubbeltoernooi (Ramon & Kevin, Henk & Pim, Koen & Sandeep)

Dubbel clubkampioenschap

Deel één van de clubkampioenschappen vond plaats op 13 januari. Deelnemers konden meedoen als ze een rating (of speelsterkte) hadden van 1000 of lager. Het aantal aanmeldingen had met 36 een nieuwe recordhoogte. Er waren prijzen te winnen in drie klassen, C, D en E. In elke klasse kwamen de deelnemers uit in twee poules van zes of vijf. Klasse E bestond uit zesde klassers en recreanten, deze klasse werde gewonnen door Wim die in de finale Gerrit versloeg. Klasse D bestond uit vijfde en zesde klassers, Aditya won de D klasse, in de finale was hij te sterk voor Ruben. De vierde klassers kwamen uit in klasse C. In de finale toonde Frans zich te sterk voor Luca en werd dus winnaar van de C klasse.

De finalisten in de C-, de D-, en de E-klasse (Luca, Frans, Aditya, Ruben, Gerrit, Wim)

Een week later vond deel 2 van de clubkampioenschappen plaats. Ditmaal mochten niet alleen deelnemers met een rating van boven de 1000 strijden om eeuwige roem, ook de halve finalisten uit de C klasse mochten meedoen, waardoor er precies 24 deelnemers waren. Het toernooi begon met kleine poules van drie, waarna de deelnemers doorschoven naar klasse A of klasse B. De B klasse bestond uit twee poules van vier, waarbij de top 2 via kruisfinales een plekje in de finale kon halen. Dti leidde tot een finale waar Fons verslagen werd door Hans, waarmee Hans zich tot winnaar van de B klasse mocht kronen.

Ook in de vier poules in de A klasse was een plek in de top 2 nodig om de knock-out fase te halen. Na een aantal (in)spannende rondes, volgde laat op de avond de finale tussen Ramon en Tycho. Tycho was hierin de sterkste en is de clubkampioen van 2023!

A-Klasse: Tycho & Stijn

B-klasse: Hans en Fons