NK (para) 2023 zilver voor Timo Mans!

Op zaterdag 25 april reisde Timo met Cheuk als begeleider naar Zwolle Lansdtede Sportcentrum. Na een lange autorit kwam ze aan bij het “Walhalla” voor het Nederlandse Tafeltennis.

Het duurde even dat voordat we ons hebben kunnen aanmelden. Maar toen we de zaal eenmaal binnen liepen zat de sfeer er meteen in. Veel bekende gezichten van Timo heten ons welkom en zoals Timo, Timo is die met iedereen een praatje ging maken. Timo vertelde dat hij zich voor de vierde klasse had ingeschreven maar uiteindelijk derde heeft gekregen. Dus een pittige uitdaging die ons te wachten staat.

Rond 10 uur begonnen de poule fase.

In de eerste wedstrijd nam Timo het op tegen Monique. Het was even in komen voor Timo maar daarna pakte hij de wedstrijd met 3-1. De tweede match tegen Stijn ging vrij eenvoudig met zeer goed spel van Timo waarvan 1 game jaja met 11-0. De eindstand was dan ook 3-0. Thomas was de derde tegenstander die echt goed stond te spelen. Timo had het lastig met het aanvallende spel. Helaas door teveel missers in de eindfase van de games is Thomas met 3-0 te sterk.

Zonde maar nog steeds in de race om door te gaan. Omdat Timo twee rondes moest wachten konden wij rustig naar de grote hal gaan om de andere NK toppers te zien spelen. Shuohan Men de drievoudige NL kampioene kwam in actie. Het was een genot om haar te zien spelen. Jammer dat we weer op onze eigen wedstrijd moesten focussen.

Gerard stond al klaar en bij winst was de halve finale een feit. “Zet h’m op Timo “ De wedstrijd begon gelijk op maar Timo was lekker op dreef en neemt plaats als halve finalist op het NK para in zijn klasse.

Na een kleine 10 min. was zijn tegenstander bekend. Een Duitser van Nederlandse afkomst waarvan ik de naam niet meer weet.  Voor de gemak maar even Herr Pannekuche. Tegen beste man had Cheuk al een tactische analyse gemaakt en nu nog alleen het uitvoerende deel met Timo doornemen. De eerste set ging verloren door de vervelende service van P. Na wat aanwijzen kon Timo de tweede set pakken. Timo ging steeds beter spelen en door een paar misser in de vierde set kwam er toch nog een beslissende vijf setter. Door het tactische plan aan te houden sloeg de vermoeidheid bij de Duitser toe en pakt Timo de verdiende overwinning. En juichen van blijdschap….. wat een partij. “We gaan naar de finale”!!!

In de finale troffen we een oude bekend het is………. Thomas!

Even een kleine pauze om wat meer meer te zien van het andere NK gebeuren.

De final match begon Timo sterk en pakte de eerste set overtuigend. In de volgende set was Thomas beter gaan spelen. Zijn topspin ballen waren scherp en lastig terug te brengen. Tussenstand 1-1. In de derde set ging Timo ook maar eens de aanval opzoeken en met succes. Met de afgesproken strategie kwam Timo terug van een achterstand en pakte de game. Thomas was een beetje boos op zich zelf omdat het niet meer ging zoals in de poule fase. Maar door zijn doorzettingsvermogen en het geloof dat hij de betere speler is kwam Timo is de vierde set niet meer in het spel. Tussenstand 2-2. 

O man, wat een spektakel van een finale volgt nu de dicider. De game ging gelijk op naar 9-9. Thomas had het voordeel om te mogen beginnen met serveren. Een lange no spin service die Timo keurig terug bracht maar de FH topspin was te oppermachtig. De matchpoint ging bijna op de hetzelfde manier maar helaas door een mislukte blok ging Thomas met de winst vandoor. Echt een mooie finale met twee fantastische spelers. Thomas pakt het goud en Timo het zilver met een gouden randje. Erg knap Timo. Petje af…..en gefeliciteerd!!

Verslag door Cheuk W. Ko