In memoriam Marianne Wagemakers

Op vrijdag 22 december 2023 is onze trainster, Marianne Wagemakers, overleden in haar eigen huis. 67 jaar geleden was dit de plek waar zij werd geboren en nu, na een leven vol obstakels, de plek waar zij haar rust heeft gevonden.

Marianne had een tafeltennishart waar je U tegen zegt. Ze is zelf op 9-jarige leeftijd begonnen bij Vice-Versa ’51 in Oudenbosch en heeft in haar sportcarrière heel wat bereikt. Zo werd ze meerdere malen Nederlands Kampioen bij de meisjes en deed zo voor Nederland mee aan verschillende EK’s, zowel als jeugdlid als toen ze senior was. Helaas kwam er door een langdurige blessure een eind aan haar eigen deelnames aan dergelijke toernooien.

Maar Marianne zou Marianne niet zijn als ze niet wat anders in het tafeltennis was gaan doen. Ze is ruim 50 jaar actief geweest als coach en trainster en was ook op de achtergrond zeer gedreven bezig voor de NTTB en afdeling Zuid-West. Marianne stond niet graag in het middelpunt van de aandacht, maar wist wel altijd haar mening duidelijk te maken. Zo heeft ze veel gebracht voor (jeugd)besturen van clubs, afdelingen en de bond.

Bij HTTC is ze ruim 20 jaar actief geweest voor de jeugd. Eerst in samenwerking met TTVN, later kwam ze helemaal uit Oudenbosch rijden, alleen voor ons. We hebben altijd een warme band met haar gehad en haar kennis en kunde heeft veel leden van de club gebracht waar ze nu zijn. Door haar trainingen hebben veel jeugdleden het plezier in onze sport behouden en groeiden ze daarnaast ook nog qua niveau. We zullen haar dan ook enorm missen en wensen haar familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe

Rust zacht!

https://www.nttb.nl/wp-content/uploads/2023/12/IMG_9359-BorderMaker.jpg

https://www.nttb.nl/in-memoriam-marianne-wagemakers/