Competitie halverwege

Het is eind februari, en dat betekent dat de eerste helft van de voorjaarscompetitie er weer op zit! Als we de balans opmaken, doet HTTC in vrijwel elke competitie goed mee. HTTC 3, 4, 5 en 9 doen bovenin mee en maken in meer of mindere mate kans op het kampioenschap. Alleen HTTC 4 staat vooralsnog eerste. HTTC 1 lijkt zich te gaan handhaven in de hoofdklasse, terwijl HTTC 2 moet vrezen voor degradatie uit de 1e klasse, als niet snel de benodigde punten worden binnengehaald. HTTC 6 t/m 8 en 10 moeten allen proberen voor een mooie 2e of 3e plek te gaan.

HTTC 1 – Hoofdklasse

HTTC 1 is prima op koers voor handhaving! Met 3 gepromoveerde teams (waarvan 2 teams wel versterkingen hadden aangetrokken) en 1 verzwakte degradant leek het vooraf goed haalbaar om niet te degraderen. HTTC 1 had ook niet stil gezeten en verving hun kopman (Fedor Schuurman) met een nieuwe lichting (zie: https://www.httc.nl/wordpress/?p=366). Er werd begonnen met 2 verloren wedstrijden, zowel SVE (komend uit de 1e klasse maar spelend met hun twee sterkste spelers) als Hilversum (kampioenskandidaat) waren te sterk. Uit bij SVE kwam Lucien 2x tot winst, Jesse (debuut in de hoofdklasse) en Rens scoorden daar nog een overwinning bij (6-4 verlies). Thuis tegen Hilversum scoorden Niels en Lucien beiden 1 punt en samen wisten ze ook de dubbel te winnen. Jesse kwam helaas niet tot winst waardoor met 3-7 werd verloren. Thuis tegen Gispen (uit de 1e klasse) moest er dus gewonnen worden. Zowel Douwe (debuut in de hoofdklasse) als Rens wisten een hattrick te scoren. Niels scoorde één overwinning en wist samen met Rens de dubbel te winnen. Met deze 8-2 overwinning was een belangrijke stap gezet richting handhaving.

Huizen leek na 3 wedstrijden richting degradatie te gaan. Aan HTTC 1 dus te taak om in ieder geval niet van ze te verliezen. Ondanks dat de uitwedstrijd op een zaterdag was wist Lucien knap een hattrick te scoren, Niels wist ondanks een mindere dag toch nog één wedstrijd te winnen. Rens kroop 2x door het oog van de naald waardoor er een mooie 4-6 overwinning kon worden genoteerd. Uit bij SHOT (concurrent voor plek 3/ 4) ging Lucien door met zijn streak en scoorde zijn tweede hattrick en 7e overwinning op rij. Douwe wist 1 wedstrijd te winnen. Jesse kwam helaas niet tot een overwinning. Hierdoor staat HTTC 1 nu op de ‘veilige’ 4e plek met 1 puntje achter de nr.3 (SHOT) en 9 punten voor op de nr.5 (Huizen).

HTTC 2 – 1e klasse

Het tweede van HTTC (Gert, Kevin, Stijn en Jurjen) staat helaas laatste met 15 punten uit 5. Er wordt door de mannen wel goed gespeeld, maar het leidt nog niet tot resultaat. Van de nummer 1 werd met 10-0 verloren, maar tegen de andere teams werd 3 of 4 punten gepakt. Als de goede lijn in het spel wordt doorgezet, kunnen de resultaten natuurlijk uiteindelijk niet uitblijven. Hopelijk kan daardoor degradatie worden afgewend!

HTTC 3 – 3e klasse

Het derde team bestaat dit seizoen uit Herman, Jelle Klooster, Wim Dwarswaard, Henk Wongsodikromo en Ruud Peters. Een potentieel sterk team, maar helaas is al een achterstand opgelopen van 10 punten op de nummer 1. Moet wel gezegd dat nummer 1 Woerden een sterk team heeft met nog een 100% speler, en een tweede man met 87%. Toch is het kampioenschap nog mogelijk. Momenteel staat HTTC 3 op de tweede plek met 1 punt voorsprong op de nummer 3.

HTTC 4 – 3e klasse

Het tweede team in de derde klasse gaat vooralsnog boven verwachting, en staat 1e met 5 punten voorsprong op nummer 2 Hilversum. Het team, bestaande uit Hans, Eric Holtman, Manon en Jelle Helming, rijgt de overwinningen tot nu toe aaneen en versloeg de directe concurrent met 6-4. De poule zelf is weliswaar niet heel sterk, maar voor een voormalig 4e klasseteam is dit toch een knappe prestatie. De heren en dame gaan nu proberen het kampioenschap binnen te halen. Tot nu is elke wedstrijd gewonnen, dus dit moet zeker mogelijk zijn. Ook in het dubbel is HTTC  4 nog ongeslagen!

HTTC 5 – 4e klasse

Het team van Henk, Rien, Ben en Edwin doet bovenin mee, met een 3e plek, en 1 wedstrijd minder gespeeld (10 punten achter de nummer 1). Met name Henk Brouwer heeft het op zijn heupen dit seizoen, met slechts 1 partij die verloren ging. Als in de volgende speelhelft nummer 1 TTVN wel in een direct duel verslagen wordt, liggen er kansen voor promotie naar de derde klasse!

HTTC 6 – 4e klasse

De start voor HTTC6 (Natasja, Ron, Fons) was ronduit goed met 2 overwinningen, 7-3 tegen Elan en 6-4 tegen 3e klasse degradant Vitus. Zelfs de dubbels werden gewonnen en dat is meestal anders! De 3e wedstrijd was tegen Maarssen, die zwak waren begonnen. 3 heren met gesloten spel, waar je een spinbal nodig hebt om te openen. Laten Natasja en Fons die nou net niet in hun arsenaal hebben. Ron wel en hij pakte de enige 2 punten, 2-8 in een thuiswedstrijd.

Tegen Woerden was er gelukkig herstel en met wederom winst in de dubbel gingen we met een 6-4 overwinning aan de haal. De laatste wedstrijd in de eerste helft was tegen “team Aloys” – Overhees met Aloys en Ruben (100%) beide in de opstelling aanwezig. Het hoeft geen betoog dat er in deze wedstrijd een goed resultaat zeer gewenst was, maar het zat er niet in en HTTC 6 werd met 8-2 afgedroogd door de koploper. Met 23 punten een gedeelde 4/5 plaats houdt het volgens Fons niet echt over, maar: “daar zijn we aan gewend”.

HTTC 7 – 4e klasse

Dit team, met nieuweling Christiaan, David, Jan Kints en Frans, kent nogal een vreemd seizoen. De ene wedstrijd worden ze thuis met 10-0 afgedroogd, maar de week erna is er ineens wel thuisvoordeel en wordt met 10-0 gewonnen.

Het kampioenschap zit er dan ook zeker niet, en het is ook nog wel even oppassen voor degradatie: voorlopig 9 punten voor op de nummer laatst met 1 wedstrijd meer gespeeld. Zaak om de wedstrijd in de 2e helft tegen deze concurrent in ieder geval weer te winnen.

HTTC 8 – 5e klasse

Na het kampioenschap in het voorjaar van 2014, de degradatie in het najaar 2014, het kampioenschap in het voorjaar 2015, en de degradatie in het najaar 2015 lijkt er nu een einde te komen aan deze reeks.

HTTC 8, met Jorn, Wim, Michel en Eric van Zijll Langhout, draait een ongelukkige competitie, erg veel 5 games partijen vallen de verkeerde kant op. VTV is duidelijk de sterkste in de competitie (dat team had vorig jaar 82 punten in 5e klasse en werd geen kampioen, want nr 1 had 83 punten). De overige teams liggen dicht bij elkaar, maar de 2e plaats moet zeker mogelijk zijn voor het team.

HTTC 9 – 6e klasse

Dit team van ‘jonge knullen’ (Wim van der Velden, Paul, Gerrit van der Horst en Harry) draait lekker mee in de competitie en staat op een derde plek met 29 punten, 5 punten achterstand op de gedeelde nummers 1. Er werden 4 wedstrijden gewonnen, alleen van nummer 1 UTTC werd met 8-2 verloren in de openingswedstrijd. Wellicht moesten de heren nog even op gang komen. Kampioenschap is nog mogelijk!

HTTC 10 – 6e klasse

Gerrit Teeuw, Arjan en Alex staan op een 4e plek en spelen allen een vergelijkbaar percentage tussen de 33 en 50%. Voor de laatste plaats hoeft niet te worden gevreesd, want hekkensluiter NSV heeft tot nu toe slechts 1 punt gepakt – tegen jawel, HTTC 10. Mooi doel om de volgende seizoenshelft wel met 10-0 te winnen en wellicht 3e proberen te worden (nu 1 punt achter op de nummer 3). Nummers 1 zijn met 16 punten voorsprong wel buiten bereik.