Eindstand voorjaarscompetitie 2016: wisselende resultaten

De tiende wedstrijd van het seizoen is gespeeld: tijd om de balans op te maken. Welke teams hebben afgelopen seizoen boven verwachting gepresteerd? Van welke teams was eigenlijk meer verwacht? En welke teams gaven vooral de nieuwe plastic bal de schuld van hun slechte prestaties? Eerder was al te lezen dat HTTC voor twee teams bloemen mag kopen. Hier tegenover staat het doen van een stapje terug voor team 2 (en mogelijk team 1). Hieronder een verslag per team!

HTTC 1 – 4e in Hoofdklasse A (Niels, Lucien, Douwe, Rens en Jesse)
Met twee nieuwe talentvolle spelers in het vlaggenschip van HTTC werd van tevoren verwacht dat dit team zich zou handhaven in de Hoofdklasse. In een poule met 4 sterke teams, waar HTTC er 1 van is, was al snel duidelijk welke teams zouden degraderen: Huizen en Gispen. Echter, vanwege terugkomende teams uit de Landelijke 3e Divisie zou ook de nummer 4 kans hebben om te degraderen, zo bleek gedurende het seizoen. Kansen om zeker in de Hoofdklasse te blijven heeft HTTC1 voldoende gehad, zij waren ook echt niet kansloos: wedstrijden tegen concurrent SVE werden 4-6 en 5-5. Ook tegen kampioen Hilversum wist HTTC zelfs eenmaal te winnen met 6-4. Sleutelwedstrijden werden gespeeld tegen SHOT uit Soest: tweemaal werd er verloren met dikke cijfers: 3-7 en 2-8. Ondanks het goede seizoen van nieuwkomer Douwe Peper (vorig seizoen nog uitkomend in de 2e klasse) en Lucien, beide 67%, wist dit team niet genoeg punten te halen om nu al te zeggen dat ze volgend seizoen uitkomen in de Hoofdklasse. Voor dit team rest niets anders dan te wachten wat de landelijke uitslagen zijn en te duimen dat een beslissingswedstrijd gespeeld mag worden voor lijfsbehoud. Niels Mahieu heeft na 6 seizoenen HTTC kenbaar gemaakt vanaf komend seizoen weer uit te komen voor Tielse TC (uitkomende in de 1e klasse). Mocht HTTC degraderen wie weet volgend seizoen dus een mooie clash!

HTTC 2 – laatste in de 1e klasse D (Gert, Kevin, Jurjen en Stijn)
In een poule waar VTV met afstand het sterkste team van de competitie was, moesten HTTC, SVE en Effect onderling uitvechten wie er op de waarschijnlijk veilige 4e plek in de poule zou eindigen. Vooraf was eigenlijk al duidelijk dat dit team, dat vorig seizoen tweede was geworden in de 2e klasse, het moeilijk zou krijgen om te handhaven in de 1e klasse. Dit bleek ook doordat de kopman van concurrent Effect, Bjorn Jansen, weigerde om in de gehele competitie ook maar 1 enkel punt af te staan en daarmee in zijn eentje al 30 punten verzamelde voor zijn team. Dat zijn net zoveel punten als HTTC gezamenlijk in het gehele seizoen wist te behalen. Één concurrent minder dus. Dat betekende dat degradatie een feit was en dat de 5e plek het hoogst haalbare zou zijn. Hoewel wedstrijden vaak niet eens heel dik werden verloren en er aardig mee gebald kon worden werden wedstrijden tegen bijvoorbeeld concurrent SVE dik met 3-7 en 2-8 verloren. Met individuele scores van ongeveer 33% werden er regelmatig wedstrijden gewonnen, maar was dit niet voldoende. Volgend seizoen weer proberen mee te spelen voor het kampioenschap in de 2e klasse!

HTTC 3 – 2e in 3e klasse G (Wim, Jelle K., Henk W., Herman en Ruud)
Voorafgaand aan het seizoen de gedoodverfde kandidaat voor de titel. Dat dit seizoen uitliep op een debacle en dat het team tweede is geworden in de 3e klasse mag het vooral aan zichzelf wijten. Zo ging Ruud in de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Woerden lekker op vakantie (7-3 verlies), had Wim (wat een klote ballen) gedurende het seizoen 9x een offday en kwam Jelle (ik haal mijn niveau niet) elke keer pas bij een tussenstand van 3-3 binnen lopen. Henk Wongsodikromo speelde daarnaast best een aardig seizoen voor zijn doen, maar kon met 33% niet het verschil te maken. En invaller Herman, kwam het team te laat achter, had eigenlijk veel meer wedstrijden mee moeten doen: 3 uit 3.

HTTC 4 – 1e in 3e klasse H (Jelle H., Hans, Manon en Eric)
Team 4, bestaande uit Jelle H., Hans, Manon en nieuwkomer bij HTTC Eric Holtman, is erin geslaagd kampioen te worden. Met mooie individuele scores, 9 overwinningen en een voorsprong van maarliefst 13 punten op concurrent Hilversum is de titel meer dan verdiend te noemen. Jelle is dit seizoen kopman met 81%. Ook de andere drie spelers haalde een mooie score. Jelle heeft al wat 2e klasse ervaring, de overige teamleden nog niet. Vooraf werd totaal niet verwacht dat dit team kampioen zou worden. Een leuk nieuw avontuur en wie weet waar dit gaat eindigen? Van 4e klasse naar 3e klasse naar 2e klasse naar ….?!

HTTC 5 – 1e in 4e klasse G (Rien, Henk B., Ben en Edwin)
Het team van Rien, Henk en Ben is dit seizoen versterkt door Edwin Gutknecht. En met resultaat. Waar het de mannen de laatste seizoenen niet lukte om te promoveren naar de 3e klasse, is dit met Edwin erbij direct wel gelukt. Met 5 punten voorsprong op de nummer 2 TTVN is de kampioenschap binnengehaald. Henk Brouwer beleefde een topseizoen, met een score van 28 uit 30 haalde hij de meeste punten binnen voor zijn team. Veel succes in de 3e klasse en hopelijk kan dit team meedoen voor de plekken 3 en 4, die genoeg zijn voor handhaving.

HTTC 6 – 5e in 4e klasse H (Ron, Fons en Natasja)
Het team van Ron, Fons en Natasja is nog in afwachting of zij volgend seizoen weer mogen uitkomen in de 4e klasse. In een sterke poule werden zij met 46 punten vijfde in de poule, een puntenaantal dat normaal gesproken voldoende moet zijn om in de 4e klasse te blijven. Fons en Natasja behaalden met 53% een gemiddelde score en lieten daarmee zien in de 4e klasse thuis te horen. Ron scoorde dit seizoen iets minder, maar liet bij vlagen wel zien heel goed te kunnen tafeltennissen. Met bloed, zweet en trainen wist hij in een van de laatste wedstrijd een tegenstander van kampioen Overhees van de 100% af te halen. Na mooie rally’s en kansen over en weer trok Ron helaas aan het kortste eind.

HTTC 7 – 4e in 4e klasse C (Christiaan, David, Jan en Frans)
Team 7 heeft zich ternauwernood weten te handhaven in de 4e klasse. Op onderling resultaat met Smash-W (9-1 en 4-6) werd met 46 punten beslag gelegd op de veilige vierde plaats. Christiaan, net als Eric Holtman overgekomen van VTV, speelde daarin een goed seizoen met 62%. De overige drie mannen wonnen 38% van hun wedstrijden en zullen aan de bak moeten volgend seizoen om hun plek in de 4e klasse wederom veilig te stellen.

HTTC 8 – 3e in 5e klasse H (Michel, Wim, Jorn en Eric)
Michel, Wim en Jorn en Eric schommelen al jaren tussen de 4e en 5e klasse in, met soms een periode waarin ze iets langer in de 4e klasse blijven. Doelstelling in de 5e klasse is dan ook altijd promoveren. Dit zat er dit seizoen al vanaf het begin af aan niet in, doordat concurrent VTV veel te sterk was: het werd 7-3 voor VTV in zowel de thuis- als uitwedstrijd. Concurrent Maarssen om de tweede plek was daarnaast ook net iets te sterk (5-5 en 4-6) en behaalde 4 punten meer. Zo werd HTTC 8 derde op 25 punten van VTV, maar met een ruime voorsprong van 18 punten op nummer 5 Effect uit Wijk bij Duurstede.

HTTC 9 – 3e in 6e klasse A (Gerrit v/d H., Paul, Wil en Harry)
Met 58 punten is team 9 derde geworden in de 6e klasse A. HTTC 9 eindigde het seizoen op slechts 9 punten van kampioen Otio 3. UTTC zat met een score van 63 punten daar nog tussen en werd tweede. Gezegd kan worden dat het team van HTTC 9 een heel gelijkwaardig team heeft met individuele scores rond de 60%. Ook kan dit team goed mee komen in de 6e klasse. Tegen de onderkant van de 6e klasse wordt meestal eenvoudig gewonnen maar om kampioen te worden in de 6e klasse dient het team nog iets stabieler te worden, vooral in de wedstrijden tegen de concurrenten. Nu werden belangrijke wedstrijden met 8-2 en 7-3 verloren. Volgend seizoen wel kampioen?

HTTC 10 – 4e in 6e klasse F (Gerrit T., Alex en Arjan)
Na 10 wedstrijden in de 6e klasse is HTTC 10 geëindigd met een puntenaantal van 47. Met scores van rond de 40% en belangrijke overwinningen tegen concurrenten Batua en NSV werd beslag gelegd op de vierde plek. HTTC 10 speelt goed mee in de 6e klasse en is duidelijk beter dan de onderste ploegen in de competitie, maar kan niet meedraaien bovenin. Het team volgt op ruime afstand van  ZTTV (81 punten) en De Vaart (77 punten).

Duo competitie

HTTC 1 (Jelle, Herman, Henk en Ruud P.) werd met 24 punten vierde en blijft in de derde klasse.

HTTC 2 (Joost en B. Makkes van der Deijl) werd met 14 punten 5e en degradeert naar de 6e klasse.

HTTC 3 (Ruud van Reenen, Kees en Jos) werd met 25 punten 2e en blijft in de 5e klasse.

Jeugdcompetitie

HTTC 1 – 2e in Landelijk C poule B (Stijn Z., Ramon, Stijn van Viegen en Gino)
Dit team is geëindigd op de tweede plaats. Zes wedstrijden werden gewonnen, twee keer werd van de kampioen (30 punten verschil) en ook twee keer werd van het vrouwelijk “schoon” van Alexandria ’66 verloren. Mooie persoonlijke resultaten neergezet en dit team is vooral mentaal erg gegroeid. Stijn Z. was dit jaar het sterkst met 67% gewonnen wedstrijden. Gino zal vanaf komend seizoen helaas niet meer voor HTTC spelen: hij heeft ervoor gekozen te gaan voetballen i.p.v. te tafeltennissen.

HTTC 2 – 5e in 3e Klasse B (Kevin van Reenen, Julius en Sven)
Laatste plaats in een poule van vijf. Wel ontzettend veel plezier gehad en persoonlijke resultaten van alle drie omhoog. Kevin van Reenen tot en met de zesde wedstrijd iedere keer twee gewonnen. De laatste twee wedstrijden 3 en 1 gepakt, dus een mooie 67%. Ook Sven en Julius hebben hele spannende potten gespeeld en een aantal wedstrijden kunnen winnen.
HTTC 3 – 1e in 6e klasse B (Sander, Ivo, Ruben en Pieter)
KAMPIOENEN!! Met een nipt verschil van maar 1 hele punt heeft HTTC 3 het kampioenschap in de 6e klasse binnen weten te slepen. Tot de zevende wedstrijd stond Huizen eerste, toen nam HTTC het over en in de achtste wedstrijd werd onderling een flinke tik uitgedeeld: 8-2. Door de vier punten in de laatste wedstrijd kon Huizen ze niet meer inhalen en werd dit team verdiend kampioen. Sander won het op individuele score net van Ivo (75% om 72%) en ook Pieter wist met 50% een prima individuele score neer te zetten. Van harte gefeliciteerd en veel succes in de vijfde klasse!
HTTC 4 – Startersklasse B (Luca, Emil en Fien)
Dit debuterende team heeft in de startersklasse beslag gelegd op de vierde plaats. Mooie potten zijn gespeeld en allen hebben een goede persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Met 80% was Luca dit seizoen het sterkste in het team. Leuk om te zien hoe dit team met elkaar omging en positief elke wedstrijd in gingen.