Training

HTTC biedt haar leden een uitgebreid aanbod van trainingen, geleid door vaardige trainers en tevens aan de hand van diverse trainingsmaterialen. De trainingen voor de diverse doelgroepen worden gegeven op maandagavond, dinsdagavond en woensdagmiddag/avond; voor verdere info zie actuele speeltijden.

Om er enerzijds voor te zorgen dat spelers voldoende individuele aandacht krijgen bij het trainen en anderzijds de trainers hun tijd zinvol kunnen inzetten voor het geven van trainingen, is de grootte van een trainingsgroep gebonden aan zekere minimum en maximum aantal deelnemers. Het exacte aantal van een groep wordt i.o.m. het bestuur vastgesteld en is o.a. afhankelijk van leeftijd en niveau van deelnemers, tijdstip van trainen en de trainer.

Aanmelden voor training

HTTC heeft twee trainingsseizoenen, namelijk in het voor- en najaar. Elk trainingsseizoen loopt ongeveer gelijk aan het 10-12 weken durende competitieseizoen. Wil je ook meedoen met trainen? Geef je dan tijdig op vóór het seizoen begint. We kunnen dan in overleg met de trainers een plekje voor je reserveren in de groep. Soms kan je ook tijdens het seizoen nog ‘instromen’ maar alleen als daar voldoende ruimte voor is in de groep.
Aanmelden kan per e-mail bij de jeugdcommissie of de secretaris.

In principe zijn de normale trainingen kosteloos. Het enige dat we daarvoor terugvragen van de aanmelders, is dat ze vooral zoveel mogelijk trainingssessies bijwonen. De trainers steken tijd in het voorbereiden van jouw training. Natuurlijk komt het wel eens voor dat je een keertje niet kan komen trainen (vakantie, ziek o.i.d.). Als je dit vooraf doorgeeft aan je trainer, kan hij/zij daar rekening mee houden. En als je onverwachts niet kan komen trainen, meld je je af bij de desbetreffende trainer of bel je gewoon even naar de zaal (tel. 030 – 639 06 58)! Dat is wel zo netjes en de trainer kan dan de training eventueel aanpassen voor de rest van de groep.

Trainers

HTTC organiseert trainingen voor leden van de club en heeft hiervoor een groot aantal vrijwilligers en een aantal gediplomeerde trainers die lid zijn van de club of van buiten de club komen. We stellen er een aantal aan je voor:

Selectietrainer: Marianne Wagemakers
marianne-wagemakersMarianne is de belangrijkste trainer van de jeugd van HTTC. Marianne heeft haar sporen in de tafeltenniswereld meer dan verdiend en is op dit moment actief bij ondermeer Vice Versa´51 uit Oudenbosch en TTVN uit Nieuwegein. HTTC is bijzonder tevreden dat wij al jaren een goede samenwerking hebben met Marianne en mede door haar trainingen zijn HTTC teams succesvol geweest in de landelijke competities.

Gert Folkers
Gert-100Gert heeft bij alle clubs waar hij gespeeld heeft trainingen verzorgd aan beginners en recreanten. Zo ook bij HTTC waar hij kinderen de eerste beginselen van de sport bijbrengt. Hij organiseert ook al een aantal jaren de jeugdsportpas trainingen. Op dit moment traint hij twee trainingsgroepen met jongens en meisjes tot ongeveer 12 jaar waarbij hij ook regelmatig gebruik maakt van de tafeltennis robot.

Fred van Dalum
FredFred is een onmisbare schakel in het trainingsprogramma van HTTC. Hij traint een groep oudere (16+) jeugdspelers (jongens en meisjes) maar ook competitiespelers zijn welkom voor een extra training. Verder traint Fred een groep senioren die samen met betere jeugdspelers trainen waarbij de jeugdspelers de slimme trucjes van de oude vossen leren. Fred maakt gebruik van een robot om de spelers de juiste slagtechniek bij te brengen. Hij heeft zelf een aantal trainingsschema´s ontwikkeld voor warming up waarbij hij ondermeer gebruik maakt van een Agililty ladder waarvoor hij een aantal uitstekende oefeningen heeft samengebracht in een boekwerkje. Voor de trainingen die hij aan de spelers geeft heeft hij cursusmateriaal gemaakt die de spelers kunnen aanschaffen tegen kostprijs. De trainingen worden afgesloten met een interne competitie waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden.