HTTC biedt haar leden een uitgebreid aanbod van trainingen, geleid door vaardige trainers en tevens aan de hand van diverse trainingsmaterialen. De trainingen voor de diverse doelgroepen worden gegeven op maandagavond, dinsdagavond en woensdagmiddag/avond; voor verdere info zie actuele speeltijden.

Om er enerzijds voor te zorgen dat spelers voldoende individuele aandacht krijgen bij het trainen en anderzijds de trainers hun tijd zinvol kunnen inzetten voor het geven van trainingen, is de grootte van een trainingsgroep gebonden aan zekere minimum en maximum aantal deelnemers. Het exacte aantal van een groep wordt i.o.m. het bestuur vastgesteld en is o.a. afhankelijk van leeftijd en niveau van deelnemers, tijdstip van trainen en de trainer.

Aanmelden voor training

HTTC heeft twee trainingsseizoenen, namelijk in het voor- en najaar. Elk trainingsseizoen loopt ongeveer gelijk aan de competitie en duurt gemiddeld 11-13 weken durende het competitieseizoen. Wil je ook meedoen met trainen? Geef je dan tijdig op vóór het seizoen begint. Voor nieuwe leden geldt dat zij zich ook gedurende het lopende (training)seizoen kunnen aanmelden. In overleg met de trainers wordt er gekeken of er nog ingestroomd kan worden in het lopen training seizoen of dat je op een wachtlijst belandt.

Aanmelden kan per e-mail bij de jeugdcommissie of de secretaris.

In principe zijn de normale trainingen kosteloos. Het enige dat we daarvoor terugvragen van de aanmelders, is dat ze vooral zoveel mogelijk trainingssessies bijwonen. De trainers steken tijd in het voorbereiden van jouw training. Natuurlijk komt het wel eens voor dat je een keertje niet kan komen trainen (vakantie, ziek o.i.d.). Als je dit vooraf doorgeeft aan je trainer, kan hij/zij daar rekening mee houden. En als je onverwachts niet kan komen trainen, meld je je af bij de desbetreffende trainer of bel je gewoon even naar de zaal (tel. 030 – 639 06 58)! Dat is wel zo netjes en de trainer kan dan de training eventueel aanpassen voor de rest van de groep.

Trainers

HTTC organiseert trainingen voor leden van de club en heeft hiervoor een groot aantal vrijwilligers en een aantal gediplomeerde trainers die lid zijn van de club of van buiten de club komen. We stellen er een aantal aan je voor:

Gert Folkers
Gert-100Gert heeft bij alle clubs waar hij gespeeld heeft trainingen verzorgd aan beginners en recreanten. Zo ook bij HTTC waar hij kinderen de eerste beginselen van de sport bijbrengt. Hij organiseert ook al een aantal jaren de jeugdsportpas trainingen. Op dit moment traint hij twee trainingsgroepen met jongens en meisjes tot ongeveer 12 jaar waarbij hij ook regelmatig gebruik maakt van de tafeltennis robot.

Fred van Dalum
FredFred is een onmisbare schakel in het trainingsprogramma van HTTC. Hij traint een groep oudere (16+) jeugdspelers (jongens en meisjes), maar ook competitiespelers en senioren (60+) zijn welkom voor een extra training. Fred traint 2 groepen, de 1ste groep van 18.30-19.45 uur en de 2de groep van 20.00-21.30 uur.
In de 1ste groep past iedereen, of je nu al ruime tafeltenniservaring hebt of dat je totaal nieuw bent in onze sport. Leeftijd-, geslacht- of hoe goed je bent spelen geen rol, je bent altijd welkom. Techniek-, basisvaardigheden- en tips en trucs, ze komen allemaal aan bod. In deze groep wordt dezelfde stof behandeld als in de 2de groep, alle facetten van het tafeltennis komen gedurende het training seizoen voorbij.
De 2de groep is voor de wat betere (veelal competitie)spelers. De behandelde stof is in principe hetzelfde als voor de 1ste groep zij het dat het net even wat sneller gaat en er wellicht nog meer op de techniek- en timing gelet wordt.
Fred maakt gebruik van een robot om de spelers de juiste slagtechniek- en balvastheid bij te brengen. Ook heeft hij zelf een aantal trainingsschema´s ontwikkeld die visueel worden weergegeven met behulp van magneetstrips- en opdrachtkaartjes op de achterwand in de zaal. De trainingen worden afgesloten met een interne competitie (waaraan je niet hoeft deel te nemen, mag wel) waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Fred maakt zijn trainingen gezellig-, leuk- en leerzaam en houdt graag van ontspannen sfeer tijdens de trainingen. Een lolletje is hem niet vreemd.

Cheuk W. Ko
Cheuk is de nieuwe trainer bij HTTC. Na het behalen van z’n trainersdiploma (2022) traint hij de (beginnende) jeugdspelers vanaf 13 jaar. Vol enthousiasme leert hij de spelers de basistechniek van het tafeltennissen. Met leuke en uitdagende oefeningen krijgt iedere speler de nodige aandacht. Zijn interesse in tafeltennis begon bij Effect te Wijk bij Duurstede in 2010 en maakte de overstap naar HTTC in 2017. Deze trainer zo gedreven in de tafeltennissport dat hij af en toe naar Denemarken gaat om te trainen.