Oud en nieuw dubbeltoernooi 2023

Op het randje van het oude jaar werd nog het dubbeltoernooi gehouden. Sommige dingen waren hetzelfde als andere jaren, zoals het spelen met voorgift en de grote opkomst: 23 teams. Nieuw waren dit jaar de oliebollen en appelbeignets. Ook de indeling van het toernooi was iets gewijzigd. De organisatie had van onze geliefde voorzitter het verzoek gekregen of hij een minder grote voorgiften hoefde weg te geven dit jaar, wat geleid heeft tot een andere indeling waarin de grote krachtsverschillen werden uitgesteld tot de knock-out rondes. Het toernooi startte met 4 vijf- en zeskampen waarna de nummers 1 en 2 doorgingen naar de knock-out fase.

In de poule A gingen zowel Stijn en Sven, als Akar en Arjan overtuigend door. Poule B was spannender, waar achter Henk en Pim de tweede plaats nipt werd behaald door Jorn en Herman, door Andreas/Elske en Fons/Luca op onderling resultaat achter zich te laten. In poule C werden Frans en Jan ongeslagen eerste, voor Eric en Michel. Margreet en Joost wonnen alles in de D-poule, Yuriy en Theo gingen als tweede door.

Poule AKlasseringPunten
Stijn en Sven14
Akar en ArjanL24
Choi en Sander vZ32
Jelle en Hans Adriaans42
Antwan en Kevin52
SanderB en Ed61
Poule BKlasseringPunten
Henk en Pim15
Jorn en Herman24
Andeas en Elske33
Fons en Luca42
Gert en Sander Bol51
Poule CKlasseringPunten
Frans en Jan15
Eric en Michel24
Thijs en Ruben33
Jolan en Remon42
Paul en Gerrit51
Mitta en Willem60
Poule DKlasseringPunten
Margreet en Joost15
Yuriy en Theo24
Fien en Nathalie33
Mariska en Anke42
Volkert en Roger51
Chantal en Jeroen60

De poulefase kende redelijke beschaafde voorgiften, met veel 2-0, 3-0 standen. In de kwartfinales werd het een ware clash tussen de ratings met voorgiften rond de 10-0. De clash viel met overmacht uit in het voordeel van de hoge ratings, die hun partijen vrij overtuigend wisten te winnen. Enkel Joost en Margreet hadden tegen Herman en Jorn de winst voor het oprapen, maar lieten het net uit hun handen glippen. In de ene halve finale won het duo Stijn/Sven nipt van Herman/Jorn, in de andere

wonnen Akar/Arjan in drieën van Henk/Pim. De finale was spannend, maar Stijn en Sven speelden de hele avond erg sterk wisten daardoor ook de winst te pakken in de finale en zich tot dubbelkampioenen te kronen van 2023.

Groeten van de organisatie,

Herman en Jorn

Kwartfinales

Stijn/Sven – Eric/Michel 2-0

Akar/Arjan – Frans/Jan 2-0

Henk/Pim – Yuriy/Theo 2-0

Herman/Jorn – Margreet/Joost 2-1

Halve finales

Stijn/Sven – Herman/Jorn 2-0

Akar/Arjan – Henk/Pim 2-1

Finale

Stijn/Sven – Akar/Arjan 2-0